Het kloppend hart van Waterland
Live

Appels plukken in de Eilandspolder

Gepubliceerd: Maandag 25 september 2017 09:32

Appels plukken in de Eilandspolder

Foto: Dr Selling

Op zondag 8 oktober kun je van 12.00-14.00 uur meedoen met een bijzonder klusje in de Eilandspolder. We gaan appels plukken in de oude boomgaard. Die is te vinden op een eilandje. Dus moeten we eerst met de boot een tochtje maken door de natuur.

Als we er zijn gaan we eens kijken waar we gaan plukken. Je kunt gemakkelijk bij de laagste, maar je moet ook wel eens een beetje klimmen om er bij te kunnen. Zo’n boomgaard is best een leuke plek om even rond te neuzen. Wist je dat de meeste appels en peren hier door de dieren worden opgegeten?

Als we genoeg appels hebben zetten we ze in de boot en varen weer terug. Dan komt er nog een andere klus. We gaan heerlijke appelmoes maken. We hebben een recept uit de tijd dat je oma nog jong was. Moet je proeven hoe lekker dat smaakt! En je mag natuurlijk ook wat appels voor thuis mee, want daar lusten ze die ook wel...

Doe jij ook mee? Let op: Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding van een volwassene! Per 2 kinderen mag gratis een volwassen begeleider mee. Graag een lege en schone jampot meenemen voor je eigen appelmoes!

Meer informatie op: www.gaatumee.nl

Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen.

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services