Het kloppend hart van Waterland
Live

Anja Walter-Spil benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gepubliceerd: Donderdag 14 juli 2022 16:50

Anja Walter-Spil benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Omroep PIM

Een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is mogelijk bij bijzondere verdiensten in de samenleving. Een aantal mensen in onze gemeente die daarvoor in aanmerking kwamen werden gehuldigd tijdens de lintjesregen, een dag voor Koningsdag. Anja Walter-Spil zou ook een lintje krijgen, maar helaas kon zij daar door vakantie niet bij aanwezig zijn. Op zondag 3 juli werd zij toch nog op zeer feestelijke wijze door onze burgermeester in het zonnetje gezet en kreeg zij het mooie lintje opgespeld.

In het Burgermeester van Oorschotpark in Ilpendam gaven zowel het opleidingsorkest als de Ilpendamse fanfare een concert. De zon scheen, de lucht was stralend en er waren veel mensen naar de huldiging en het parkconcert gekomen. Het publiek zat op meegebrachte tuinstoelen, op de banken en op picknickkleedjes.

In het opleidingsorkest spelen jeugd- en beginnende leden van de verschillende muziekverenigingen uit de Beemster, Monnickendam, Purmerend en Ilpendam. Deze vier orkesten staan onder leiding van Wim Klaver.

Na het optreden van dit opleidingsorkest nam onze burgermeester Marian van der Weele het woord. Zij sprak in naam van de koning en draaide daar speciaal haar keten voor om. Anja en haar man werden op het podium gevraagd en de burgermeester begon met het benoemen van alles waarin Anja zich verdienstelijk maakt. Dit is een enorme lijst.

- Vanaf 2000 voorzitter van de EHBO. Tijdens de coronatijd ontwikkelde zij een on-line variant voor de EHBO-cursus en natuurlijk bleef zij bij de EHBO-vereniging actief bij het ondersteunen van alle activiteiten.
- Vanaf 2000 bestuurslid van het Buurt- en Clubhuiswerk. Deze vereniging verzorgt naast veel activiteiten in het buurthuis ook de jaarlijkse sport-en spelweek in de grote vakentie.
- Bestuurslid van Ilpendams Fanfare, waar zij zelf ook in meespeelt.
- Anja is initiatiefnemer van de Ronde van Ilpendam (fietsen, lopen, wandelen) waarbij zij nu de communicatie en coördinatie van de vrijwilligers regelt.
- Het verzorgen van bijbellezingen voor kinderen in de St Sebastiaankerk. Het voorbereiden van leerlingen uit groep 4 op de Heilige communie en het voorbereiden van leerlingen uit groep 8 op het Heilig Vormsel. En het organiseren van de jaarlijkse Bijbel Vakantieweek.
- Vanaf 2004 betrokken bij de gymnastiekvereniging. Vanuit deze vereniging wordt ook wekelijks gewandeld en Anja loopt mee.
- Naast al deze activiteiten is Anja fysiotherapeut met een eigen praktijk in Ilpendam.

Gelukkig heeft zij een zeer meewerkende partner waarmee ze samen hun twee jongens opvoedt.

Na de toespraak van de burgermeester kreeg Anja haar “versiersel der orde” in de vorm van een speld met strik opgespeld. Vervolgens nam Anja het woord en bedankte zéér hartelijk alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt om al deze activiteiten te ontplooien. Daarna werden alle aanwezigen verrast met een mooi glas champagne dat door Anja werd getrakteerd om samen met de hele gemeenschap het glas te kunnen heffen. In de tussentijd heeft de fanfare van Ilpendam zich opgesteld en wordt de middag afgerond met een bijzonder concert.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services