Het kloppend hart van Waterland
Live

Amsterdam-Waterland is 'Fietsrondje van de Maand'

Gepubliceerd: Vrijdag 05 februari 2021 15:32

Amsterdam-Waterland is 'Fietsrondje van de Maand'

Foto: Bert Sitters

Elke maand komt de website verkeersbureaus.info met een "Fietsrondje van de maand" en deze maand is dat Amsterdam-Waterland.

Op Verkeersbureaus.info kunnen consumenten reisinformatie en inspiratie vinden van meer dan 400 opgenomen verkeersbureaus en VVV’s in Nederland. Zo ook informatie over verschillende fietstochten. Elke maand wordt er op de website een Fietsrondje van de Maand bekendgemaakt. 

Op de website staat: "Pal ten noorden van Amsterdam liggen unieke natuurgebieden in Waterland. Een streek die zijn naam eer aan doet door de rijkdom aan water. Waar het grondwater zo hoog staat, dat het water op een paar plekken over het fietspad sijpelt. Koeien zijn te zwaar voor trilveen. Idyllische dorpen, waar de tijd heeft stilgestaan, wisselen de open natuur af. De route gaat via het bedreigde pontje over het Noordhollandsch Kanaal bij Ilpendam. Sta in Ilpendam even stil bij de martelaar Sebastianus, doorzeeft met pijlen, voordat je richting boerenhemel fietst. Monnickendam heeft nog altijd de uitstraling van ooit een belangrijke stad aan de Zuiderzee. Ieder uur zet het ruiterspel zich op toren in beweging." Daarna gaat de route via Ransdorp en Durgerdam naar Amsterdam.

Bent u enthousiast geworden en wilt u de route gaan fietsen: de fietsknooppunten wijzen de weg.
https://verkeersbureaus.info/fietsrondje/2021/02/01/156512-fietsrondje-van-de-maand-februari-rondje-amsterdam-waterland-50-km/

Bron en foto's: Bert Sitters

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services