Het kloppend hart van Waterland
Live

Amnesty's Schrijfmarathon in Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 02 december 2018 17:30

Amnesty's Schrijfmarathon in Monnickendam

Foto: Amnesty International

Rond 10 december - de Dag van de Rechten van de Mens - wordt de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International georganiseerd. In Monnickendam gebeurt dat op zaterdag 8 december al weer voor de zesde keer van 10.00 - 14.30 uur in het R.K. Clubhuis, Noordeinde 20.

Het recept van de Schrijfmarathon is simpel: Brieven schrijven voor Mensenrechtenverdedigers teneinde hun leven te veranderen. Machthebbers kunnen miljoenen doelgerichte schrijfacties uit alle delen van de wereld niet zomaar naast zich neerleggen. De cijfers van 2017 zijn duidelijk: 7 van de 10 mensen voor wie wij toen schreven kennen vandaag een beter leven met meer respect voor hun rechten als mens. We hopen van harte dat u aanwezig kunt zijn en 1 of meer brieven wilt (over)schrijven.

U hoeft zelf geen brief op te stellen, er zijn voorbeeldbrieven die alleen overgeschreven hoeven te worden. Nuttig en ook nog gezellig met hopelijk veel anderen onder het genot van een kop koffie! Dit jaar voeren we actie voor 9 vrouwelijke mensenrechtenverdedigers. Zij zijn afkomstig uit Brazilie, India, Iran, Kenia, Kigizie, Marokko, Oekraïne, Venezuela en Zuid-Afrika.

Bron: Amnesty Monnickendam (www.monnickendam.amnesty.nl)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services