Het kloppend hart van Waterland
Live

Alternatieve uitreiking Koninklijke onderscheidingen LIVE bij PIM

Gepubliceerd: Donderdag 02 juli 2020 21:03

Alternatieve uitreiking Koninklijke onderscheidingen LIVE bij PIM

De alternatieve uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van de Lintjesregen 2020 vindt plaats op vrijdag 3 juli aanstaande.  Deze is vanaf 09.15 uur LIVE bij PIM te volgen.

Vrijdag 7 juli krijgen de 3056 gedecoreerden alsnog hun onderscheiding overhandigd. Door de coronamaatregelen kon de Lintjesregen afgelopen 24 april geen doorgang vinden in de gebruikelijke vorm. Door de versoepelde landelijke maatregelen is het nu wel mogelijk de uitreikingen te organiseren. 

 

 

 

Met de uitreiking op vrijdag 3 juli wordt ook gehoor gegeven aan de wens van vele gedecoreerden om de versierselen snel te ontvangen. In april namen burgemeesters, gezaghebbers en gouverneurs op afstand wel contact op met de gedecoreerden om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hen te benoemen in een ridderorde. 

 

 

 

Bij de uitreikingen zullen de landelijke maatregelen van kracht blijven, zoals: 

 

- de anderhalve meter afstand tussen de mensen;

 

- het op dat moment geldende maximum aantal personen voor bijeenkomsten;

 

- de onderscheidingen zullen niet worden opgespeld, maar de etuis met daarin de onderscheiding zullen worden overhandigd. 

 

 

 

In Waterland zijn 11 mensen die hun Koninklijke onderscheiding zullen ontvangen. Het overhandigen van de etuis met daarin de Koninklijke onderscheiding zal plaatsvinden in meerdere groepen, waarbij er telkens maar een klein aantal mensen bij de uitreiking aanwezig zullen zijn. Vanaf 09.30 uur zullen telkens elk uur twee of drie mensen hun onderscheiding ontvangen. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services