Het kloppend hart van Waterland
Live

Allemaal blije gezichten tijdens Wijnroute 2022

Gepubliceerd: Woensdag 12 oktober 2022 16:24

Allemaal blije gezichten tijdens Wijnroute 2022

Foto: Omroep PIM

Hoewel covid een tijdelijke bres sloeg in de opeenvolging van de jaarlijkse wijnroutes, bleek de animo in 2022 onverminderd groot. Dat bleek al eerder bij het kopen van de wijnglazen. Wijn-en plezierminnende Waterlanders stonden er al om 7 uur s´ochtends in de rij.

En zaterdagavond 8 oktober vulden de straten van Monnickendam zich dan ook met een enthousiaste menigte die zich van winkel naar boot, naar wassalon en naar massagesalon begaven. En dat in een toenemende mate van opwinding en vrolijkheid, want er waren 25 deelnemende ondernemers die elk 2 soorten wijn schonken. En die wilden de meesten toch echt allemaal proeven. 

De organisatie was dit jaar voor het eerst in handen van delicatessenwinkel Zuid waar Iris met liefde en kennis de wijnen uitzocht en zorgvuldig over de ondernemers had verspreid. De routefolder gaf ook een vinologisch verantwoorde beschrijving van de diverse wijnen. Overal werd geproefd en gekeurd. 

Naar mate de avond vorderde werd de beoordeling soms wel wat eenvoudiger: lekker wijntje! Maar de ondernemers hadden zich ook uitgesloofd in lekkere hapjes, van een prachtige sierkunstconstructie van kaasjes, knabbeltjes en rauwkost bij de bloemenwinkel van Roos tot een geurige Thaise Tom Kha soep bij Wilawan. 

Omroep PIM maakte een vrolijke reportage van een herrezen wijnroute 2022 en zag aan het slot een tevreden menigte en een glunderende Iris. Het verslag van Omroep PIM is tot en met zondag 16 oktober dagelijks te zien om 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 en 22.00 uur. 


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services