Het kloppend hart van Waterland
Live

Al 30 jaar het centrum van Ilpendam: Het Wapen van Ilpendam

Gepubliceerd: Dinsdag 06 juni 2017 17:20

Al 30 jaar het centrum van Ilpendam: Het Wapen van Ilpendam

Op 1 juni 1987 namen Hans en Jannie Dekker het Wapen van Ilpendam over van de vorige eigenaar. En dit heuglijke feit werd 30 jaar later gevierd met een mooi feest.

Het jubileumfeest werd gevierd met muziek (band met dochter), gezellige klanten, drankjes en hapjes. Taartjes met 30 erop. Lekker zoet (uw verslaggevers vonden het ook heerlijk).

In 30 jaar is er niet veel veranderd, een paar keer is het tapijt vernieuwd, het terras is vergroot maar de aard van bruine kroeg is behouden gebleven. En over die afgelopen 30 jaar zijn er natuurlijk enorm veel mooie verhalen te vertellen over alle leuke dingen die er in het Wapen zijn gebeurd. Maar ook de enorme tragedie van het auto-ongeluk waarbij zes jonge mensen uit Ilpendam door gladheid in het water terecht kwamen en omkwamen tijdens de Kerstdagen. Hans krijgt weer een brok in zijn keel als hij erover vertelt en de foto's laat zien die aan de muur hangen. Ja, daar worden we wel even stil van...

De Ilpendammers leven al die tijd met elkaar mee. En in Ilpendam blijft het Wapen van Ilpendam ook altijd die centrale plek. En in de hoop dat er nooit meer zoiets tragisch zal gebeuren, en dat de toekomst van het Wapen vol mag zitten met mooie dingen, hopen we ook met z'n allen dat Hans en Jannie hun belofte aan burgemeester Kerkhoven trouw blijven. Want burgemeester Kerkhoven was degene die 30 jaar geleden het Wapen officieel opende. En bij de opening zei hij de inmiddels legendarische woorden: "Janny en Hans, dit is de derde keer dat ik dit pand open (eerst was het de bloemenzaak van Han en Gre, toen het cafe van Jelle, en daarna Hans en Janny) en hopelijk nu voor de laatste keer." En Hans en Janny beloofden dat plechtig.

We feliciteren Hansie met zijn Wapen en kijken nu al uit naar het volgende evenement, Parckpop op 27 augustus.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services