Het kloppend hart van Waterland
Live

Afval ophalen tijdens de feestdagen

Gepubliceerd: Donderdag 10 december 2020 11:59

Afval ophalen tijdens de feestdagen

Foto: Pieter Pereboom

De feestdagen komen er weer aan en deze dagen hebben ook invloed op het ophalen van het afval. Op een aantal dagen ziet het schema er voor sommige wijken iets anders uit. Zo worden in wijk 3 (Watergang, Ilpendam, Purmer, Katwoude, Overleek, Kloosterdijk) en in de historische kern van Marken het PMD afval op 24/12 opgehaald i.p.v. 25 december en wordt het GFT op 30 december al opgehaald i.p.v. 2 januari.

Precies weten wanneer welk afval bij u wordt opgehaald? Ga dan naar de website www.mijnafvalwijzer.nl of download de afvalwijzer app op uw telefoon. De app werkt simpel en snel. Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u in één oogopslag wanneer welk afval wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om notificaties in te stellen, zodat u bijvoorbeeld de avond van tevoren een berichtje krijgt om uw afval aan de straat te zetten. De app is door alle inwoners van Waterland te gebruiken. 

 

Heeft u vragen omtrent de afval-inzameling? Neemt u dan contact op met Remondis, telefoonnummer (0299) 407 671. Vetten en oliën zijn herbruikbaar en leiden in het rioleringssysteem tot verstoppingen. U kunt deze in de speciale gele vetcontainers die bij de diverse winkelcentra staan, aanbieden. Twijfelt u of iets bij het rest-, gft- of de PMD-afval hoort? Op www.afvalscheidingswijzer.nl vindt u met de zoekfunctie welk afval in welke bak hoort.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services