Het kloppend hart van Waterland
Live

Aftrap Stoptober: 28 dagen stoppen met roken

Gepubliceerd: Woensdag 14 september 2022 15:27

Aftrap Stoptober: 28 dagen stoppen met roken

Op woensdag 21 september om 15.00 uur vond de regionale aftrap van Stoptober 2022 plaats bij Wijkboerderij De Veldmuis in Zaandam. Wethouder Stephanie Onclin van Zaanstad en Anton Kok, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Zaanstreek-Waterland, gaven symbolisch een trap tegen de Stoptoberbal.

Stoptober
Stoptober is een landelijke campagne om rokers in de maand oktober te laten stoppen met roken. 80% van de rokers geeft aan te willen stoppen, maar weet niet goed wanneer. Een landelijk stopmoment op 1 oktober maakt het rokers iets makkelijker. De stopperiode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Naast de landelijke initiatieven, helpen ook alle GGD-en mee om Stoptober onder de aandacht te brengen. Zo ook GGD Zaanstreek-Waterland, onder andere met een regionale aftrap.

Meedoen aan Stoptober
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app staat wat stoppen met roken betekent voor de gezondheid. De app geeft dagelijkse tips en er staat in wat je zoal kunt verwachten tijdens die 28 dagen. Ook heeft de app een community functie. De deelnemers kunnen steun krijgen van bijvoorbeeld hun voetbalteam, straat of collega’s. Via Facebook, Twitter, Instagram blijven de deelnemers op de hoogte en staan ze in contact met anderen die hetzelfde doormaken. Ook kunnen ze ervaringen uitwisselen. Lees er alles over op www.stoptober.nl.

Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services