Het kloppend hart van Waterland
Live

ADO '20 maatje te groot voor Monnickendam E1

Woensdag 01 mei 2013 20:05

De voetballers van de E1 van VV Monnickendam zijn erg ver gekomen in de bekerstrijd. Tegen ADO '20 uit Heemskerk liepen de Waterlanders echter tegen een grote nederlaag op en werden hierdoor uitgeschakeld in de halve finale van de beker.

De Monnickendammers hadden er vooraf zin in. Fanatiek werd de warming-up afgewerkt en bij het afwerken op doel verdween de ene kogel na de ander in het net. Tegenstander ADO uit Heemskerk bleek er niet van onder de indruk en zette vanaf de eerste balbehandeling de thuisploeg onder druk. Netjes werden de vleugels gebruikt en bij de schaarse tegenaanvallen was er in de verdediging voor de thuisploeg geen gaatje te vinden. Het duurde toch nog bijna tien minuten voordat ADO '20 voor de eerste maal scoorde en nadat vlak daarna ook de tweede treffer achter de Monnickendam-doelman verdween leek er iets te knakken bij de thuisploeg. Met een 0-3 stand werd uiteindelijk de rust bereikt. Mocht Monnickendam nog met enige hoop aan de tweede helft wilden beginnen dan werd dit vanaf de aftrap door ADO meteen de grond ingeboord. Als een granaat verdween voor de vierde keer de bal in het net. Pas bij 0-5 kon de thuisploeg iets terug doen en werd de hatelijke nul van het denkbeeldige scorebord gespeeld. Bij 1-7 verloste de prima leidende scheidsrechter Monnickendam uit hun lijden en floot voor de laatste maal. Balend zocht de thuisploeg de kleedkamer op en ook leider Remond de Haan was even niet het zonnetje in huis. “Nee, ik wil even geen interview voor de camera want het was niet zo'n prettige avond”, aldus de Haan die verder wel vrede met de nederlaag kon hebben “ADO was op alle fronten gewoon een maatje te groot voor ons en aan deze nederlaag is verder gewoon niets af te dingen”. Dat de E1 van Monnickendam zo ver in de bekerstrijd is gekomen zorgt wel dat de competitie wat langer dan normaal duurt. De Haan, vooruit kijkend: “We hebben zo'n zeven wedstrijden voor de beker gespeeld en zijn daarom wat achterop geraakt in de competitie. We moeten nog twee wedstrijden tegen Marken, de huidige koploper inhalen. Winnen we die wedstrijden dan is er nog kans op een beslissingswedstrijd om het kampioenschap die half mei zal worden gespeeld”. Zijn spelertjes zaten op dat moment nog steeds te balen in de kleedkamer en hadden op dat moment nog geen zin in het vervolg van de competitie of patat die voor ze klaarstond in de kantine.