Het kloppend hart van Waterland
Live

Adembenemend Steunpilarenconcert Ivo Janssen dit weekend bij PIM

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 15:19

Adembenemend Steunpilarenconcert Ivo Janssen dit weekend bij PIM

Foto: Omroep PIM

Ivo Janssen, één van de beste Nederlandse pianisten, speelde op vrijdag 1 maart voor Steunpilaren (donateurs) van de Broeker kerk. Dit weekend kunt u bij PIM genieten van dit prachtige pianoconcert.

Sinds 2018 is de Stichting Broeker Kerk eigenaar van de Broeker Kerk. De kerk van Broek in Waterland is veel meer dan een kerkgebouw. Het is letterlijk de spil van het dorp. De Stichting Broeker Kerk doet er alles aan om dit historische gebouw te behouden. En om mooie activiteiten te organiseren. Want de stichting wil ook de functie van de kerk als ontmoetingsplek van en voor de hele Broeker gemeenschap stimuleren. Dat alles lukt niet zonder financiële hulp.

Deze financiële hulp ontvangt de Stichting Broeker Kerk onder andere van de Steunpilaren. Want de Broeker Kerk is natuurlijk een mooi historisch gebouw, maar dat gebouw onderhouden kost geld. Veel geld. En de tijd dat dat bedrag kon worden opgebracht door trouwe kerkgangers is nu echt voorbij. De Steunpilaren helpen hierbij. Met het concert op 1 maart hoopte het Steunpilarengilde om nog meer mensen te overtuigen om de kerk met een bijdrage te steunen. En speciaal voor dit doel was Ivo Janssen uitgenodigd om een concert te komen geven. En dat deed hij. Een gratis toegankelijk concert waar veel Broekers en mensen uit de omgeving op afkwamen.

Voor de pauze speelde Ivo Janssen verschillende werken van Bach, en na de pauze volgde Canto Ostinato van Ten Holt. Het was een prachtig concert dat u dit weekend in zijn geheel kunt terugzien bij PIM. Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart zenden wij het gehele concert om 20.00 uur uit. Op zaterdag 16 en zondag 17 maart is er een extra uitzending om 12.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services