Het kloppend hart van Waterland
Live

Achterban clubs en verenigingen in Waterland brengen 8.918 euro bij elkaar voor de clubkas

Gepubliceerd: Vrijdag 29 maart 2019 09:50

Achterban clubs en verenigingen in Waterland brengen 8.918 euro bij elkaar voor de clubkas

Foto: VriendenLoterij

Een mooie opsteker voor meerdere verenigingen in Waterland. Dankzij hun achterban kwam er bij deze clubs in 2018 in totaal 8.918 euro extra binnen in de clubkas. De achterban steunt haar vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. Opbrengsten worden zoal besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

In Broek in Waterland haalde Stichting Campagneteam Huntington een bedrag van maar liefst 3.017 euro op, op Marken zorgde de achterban van Muziekvereniging Juliana voor een bedrag van 2.147 euro, Gemengd Koor InStemming haalde in Ilpendam het hoogste bedrag op, namelijk 655 euro. En in Monnickendam was Voetbalvereniging Monnickendam de club die het hoogste bedrag ophaalde, in totaal 644 euro.

Meespelen voor je eigen club
In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Bron: VriendenLoterij

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services