Het kloppend hart van Waterland
Live

Aart Bijvoet organiseert motortocht voor Stichting Haarwensen

Gepubliceerd: Donderdag 30 augustus 2018 15:05

Aart Bijvoet organiseert motortocht voor Stichting Haarwensen

Foto: Haarwensen

Aart Bijvoet, de inmiddels gepensioneerde ex-kapper uit Volendam, organiseert op 16 september een bijzonder toertocht door Noord-Holland. De opbrengst hiervan is voor Stichting Haarwensen, een organisatie die kinderen met haarproblemen kosteloos helpt aan een nieuwe coupe.

Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Yvonne de Boer is eigenaresse van een haarwerksalon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Vele kinderen die vechten tegen kanker worden hier in het Emma Kinderziekenhuis behandeld. Door de werkzaamheden van Yvonne binnen de haarwerkersbranche, kwam zij veel in aanraking met kinderen die hun haar gingen verliezen.

Per jaar verliezen zo’n 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Stichting Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

De stichting wordt door veel Nederlandse bedrijven gesteund, maar de vraag naar haarwerken wordt steeds groter. Daardoor stijgen ook de kosten. En Haarwensen ontvangt geen overheidssubsidies, maar is afhankelijk van donaties en acties. Dat was voor Aart reden om in actie te komen. "Haarwensen is een geweldige organisatie, die een belangrijk verschil maakt in het leven van veel jonge kinderen”, vertelt de fanatieke motorrijder. "De stichting heeft twee gepassioneerde meiden met een normaal salaris op kantoor zitten en verder verdient niemand er iets aan. Ze verdienen de steun die ze nodig hebben en ik vind het fantastisch om hen daarbij te helpen. Een paar jaar geleden heb ik voor Stichting KiKa een vergelijkbare motortocht georganiseerd en dat leverde 23.000 euro op. Hopelijk lukt zoiets nu weer.”

De motortocht start bij sporthal Opperdam in Volendam en doet veel plaatsen aan in Noord-Holland. Zo rijdt men onder andere langs De Rijp, Ursem, Medemblik, Andijk, Enkhuizen en via de dijk van Hoorn terug naar Volendam. Er wordt om 10.00 uur verzameld en tot 12.00 uur kunnen de motorrijders starten aan de tocht. Er wordt niet in colonne gereden, alle motorrijders krijgen een routebeschrijving mee en mogen zelf bepalen hoe ze rijden.

Aart roept ook alle motorrijders in Waterland op om zich op te geven voor de motortocht. Dit kan via het mailadres info@haarwensen.nl. Mensen of bedrijven die deze actie financieel willen steunen, kunnen contact opnemen met Aart Bijvoet via aartbijvoet@kpnplanet.nl.Aanmelden kan ook nog op de dag zelf.

Bron: NIVO (www.nieuw-volendam.nl)
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services