Het kloppend hart van Waterland
Live

Aanstelling nieuwe Directeur Publieke Gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 06 oktober 2023 10:04

Aanstelling nieuwe Directeur Publieke Gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland

Foto: GGD Zaanstreek-Waterland

Het Algemeen Bestuur van GGD Zaanstreek-Waterland heeft Maaike Derksen benoemd tot nieuwe Directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij zal per 9 oktober bij de GGD in dienst treden.

De DPG is ook verantwoordelijk voor de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). Maaike Derksen volgt interim directeur Anton Kok op. De afgelopen twee jaar zette de GGD onder zijn leiding, en samen met de zeven gemeenten uit de regio, de ontwikkeling in naar een toekomstbestendige organisatie met een nieuwe regionale gezondheidsvisie als leidraad.

Stephanie Onclin, wethouder van Zaanstad en voorzitter van het Algemeen Bestuur van GGD Zaanstreek-Waterland zegt uit te kijken naar de komst van Maaike Derksen: “Maaike brengt een schat aan ervaring met zich mee, die zij onder andere opdeed binnen diverse managementrollen in de zorg. We zijn er van overtuigd dat zij met haar uitgebreide ervaring en expertise een waardevolle bijdrage zal leveren aan de ingezette koers van GGD Zaanstreek-Waterland.”

GGD Zaanstreek-Waterland beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid en de veiligheid van alle mensen in de regio. Daarbij staat een preventieve en collectieve aanpak voorop. De gemeenten en GGD in Zaanstreek Waterland willen hun inwoners helpen zich positief gezond(er) te voelen en gezonde keuzes te maken, in een omgeving die uitnodigt tot gezond gedrag. Hoe ze dit willen doen staat beschreven in de in 2023 vastgestelde Regionale gezondheidsvisie: Samen werken aan gezondheid.

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services