Het kloppend hart van Waterland
Live

8e Nacht van de Vluchteling ook door Waterland

Gepubliceerd: Zondag 04 juni 2017 12:55

8e Nacht van de Vluchteling ook door Waterland

Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld? In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017 organiseert Stichting Vluchteling de achtste Nacht van de Vluchteling.

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. Sinds het eerste jaar van de Nacht van de Vluchteling in 2010 hebben deelnemers bijna 2,8 miljoen euro opgehaald. In 2016 werd een recordbedrag van ruim 1 miljoen euro opgehaald door 2800 deelnemers. Dit geld is inmiddels ten goede gekomen aan hulpprojecten voor 225.000 vluchtelingen in Niger, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen op meerdere plaatsen in Nederland duizenden deelnemers in het holst van nacht een 40 kilometer lange sponsorloop om op die manier met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Een van de routes gaat van Amsterdam naar Amsterdam, waarbij op de route ook Broek in Waterland zal worden aangedaan. 1350 deelnemers lopen ’s nachts 40 kilometer. Het startschot is om precies 00:00 uur middernacht bij de Westergasfabriek. Daarna trekt de groep over het IJ en gaat via Amsterdam-Noord richting Broek in Waterland en Durgerdam. Het doel is een zo hoog mogelijk bedrag voor noodhulp voor vluchtelingen wereldwijd. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen dus de volgende ochtend weer in Amsterdam.

De wandelaars komen tussen 02:30 en 05:30 uur bij SDOB. Er is een bandje, de bar is open voor verkoop van snacks en gratis koffie/thee. Er is een ludiek voetenbad met vuurkorven en lampjes en er wordt lekkers voor het goede doel verkocht.

De organisatie in Broek in Waterland kan nog mensen en materiaal gebruiken. Meedoen, meer weten, meer ideeën? Mail hallo@regeltmaart.nl of bel 06-19200148.

Meer informatie over de Nacht van de Vluchteling: www.nachtvandevluchteling.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services