Het kloppend hart van Waterland
Live

7e Garagesale zet Ilpendam op de kaart met brocante parels

Gepubliceerd: Maandag 23 mei 2022 14:00

7e Garagesale zet Ilpendam op de kaart met brocante parels

Foto: Garagesale Ilpendam

Wie Garagesale zegt, zegt Ilpendam. Dit jaar is het op zondag 29 mei 2022 weer zover: de 7e Garagesale met deelnemers verspreid in het hele dorp. De garagesale is een begrip in de regio en ver daarbuiten. Mensen uit het hele land komen hier graag naartoe voor een mooie wandeling door het dorp en uiteraard ook voor de mooiste en leukste pareltjes. Buurtgenoten blijven er voor thuis om mee te doen.

Nu het weer mogelijk is om veilig iets te organiseren, heeft de organisatie voor een moment voor de zomer gekozen. Elk jaar doen tientallen adressen: de teller van het aantal deelnemers staat nu al op 75 en zal nog oplopen. Door middel van een digitale routekaart kom je tijdens de wandeling langs allerlei leuke brocante en vintage koopjes en zelfgemaakte spullen.

Van grootmoeders oorbellen tot complete inboedel
Elke woning met een eigen tuin, garage of oprit kan meedoen. Veel buurtgenoten blijven ervoor thuis, verkopen spullen samen met hun kinderen en hangen feestelijke slingers op. En het is een goed moment om eens kritisch te zijn op je eigen spullen: misschien wordt iemand anders er veel blijer van! Echte parels van groot tot klein kun je vinden tijdens dit evenement. Mooie stoeltjes, oude mandflessen, spannende boeken, lampen, speelgoed, prachtige zelfgemaakte of antieke oorbellen, maar er is ook weleens een complete inboedel verkocht. Hét bewijs dat je niet voor mooie spullen naar een dure winkel hoeft te gaan! En dit dorp draait zich ook niet om voor het aanbieden van vers gerookte vis.

De Garagesale Ilpendam is op zondag 29 mei in heel Ilpendam van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie en de route daags voor aanvang vindt u op de Facebookpagina/evenement https://www.facebook.com/Garage-Sale-Ilpendam-287182785493158 en op www.dorpshuisilpendam.nl

Bron: Garagesale Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services