Het kloppend hart van Waterland
Live

50 jaar gehuwden uitgenodigd op het gemeentehuis

Gepubliceerd: Zondag 03 december 2023 15:32

50 jaar gehuwden uitgenodigd op het gemeentehuis

Op het gemeentehuis van Monnickendam, werden 28 echtparen die dit jaar hun gouden huwelijksfeest hebben gevierd, verwelkomd door burgemeester Van der Weele.

Allen zijn in 1973 getrouwd en dat was o.a het jaar van de autoloze zondag. Er werden nog meer feitjes genoemd uit dat jaar, maar bovenal werd er stilgestaan bij het bijzondere van het 50 jaar getrouwd zijn.

Omroep PIM sprak met een aantal echtparen. Een echtpaar dat elkaar heeft leren kennen in een horecagelegenheid op Marken is daar altijd nog woonachtig. Wat er wel veranderd was aan hun situatie is dat ze nu medicijnen moeten slikken. Maar de liefde voor elkaar was nog altijd springlevend. Een man merkte op dat hij tijdens zijn werkend leven niet veel in het huishouden had kunnen betekenen. Sinds hij met pensioen is, maakt hij dit weer goed.

De burgemeester sloot bij de meeste echtparen aan tafel aan en genoot ook van de verhalen van de echtparen. De bijeenkomst werd afgesloten met een groepsfoto. Over 10 jaar zien we wellicht een aantal echtparen terug om het 60 jaar huwelijk te vieren. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services