Het kloppend hart van Waterland
Live

50.000e bezoeker in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Gepubliceerd: Maandag 19 augustus 2019 14:55

50.000e bezoeker in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam heeft het afgelopen weekend de 50.000e bezoeker mogen ontvangen. Met een gemiddelde van 7.000 bezoekers per jaar sinds de opening in 2012 blijkt de gekozen opzet om er een gevarieerd en speels museum vol verschillende verhalen van te maken, een succesvolle formule te zijn. Ook is het een bekroning van de vrijwillige inzet van alle 70 museummedewerkers, die het functioneren van het museum mogelijk maken.

Ongeveer de helft van de bezoekers komt uit onze regio maar het museum ontvangt ook veel toeristen uit binnen- en buitenland. Het gastenboek staat boordevol complimenten en beloftes om snel weer eens terug te komen. Het museum bruist van de activiteiten. Er wordt hard gewerkt aan de plannen voor de herinrichting van de Carillonzaal en er komt een nieuwe opstelling van de schenking traditionele muziekinstrumenten van Maisa van der Kolk van de Muziekkamer Edam. Bij deze opstelling in de Juniorzaal komt een monitor met korte filmpjes waarin ze allemaal bekeken en beluisterd kunnen worden. Vanaf mei jl. geeft Maisa al elke eerste zondag van de maand goed bezochte muzikale demonstraties in het museum met een deel van deze middeleeuwse snaarinstrumenten. Op zondag 1 september geeft Maisa van 14.00-15.00 weer een demonstratie.

Ook kunt tot en met 22 september nog naar de nieuwe tentoonstelling ‘Boten bij de vis’, waar u kennis maakt met de vissers, hun schepen en de werven waar zij werden gebouwd.

U ziet modellen van schepen, uniek beeldmateriaal van scheepswerven en originele objecten die gebruikt werden in de visserij. Naast de tentoongestelde collectie, is er op een touchscreen een digitaal archief te bekijken, met aanvullend fotomateriaal en filmfragmenten.

Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, 1141 AM, Monnickendam.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 -17.00 uur en in juli en augustus: maandag 13.00 - 17.00 uur, geschikt voor rolstoelgebruikers, lift aanwezig. info: www.despeeltoren.nl

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services