Het kloppend hart van Waterland
Live

3e Katwouder Oldtimer Toertocht is een feit!

Gepubliceerd: Maandag 26 augustus 2019 16:30

3e Katwouder Oldtimer Toertocht is een feit!

Foto: Omroep PIM

Het weekend van 24 en 25 augustus stond in Katwoude in het teken van het jaarlijkse feestweekend. Vrijdag stond traditiegetrouw de vlottenrace op het programma en op zondag heeft de fietstocht plaatsgemaakt voor een oldtimer toertocht.

De oldtimer toertocht werd dit jaar voor de 3e keer georganiseerd en bestond uit een stoet van 39 tractoren. Vanaf het terrein van organisator Kees Huiberts ging de rit door De Purmer, langs Ilpendam en richting Purmerend. Daar werd een korte koffiepauze ingelast waarna via Kwadijk koers werd gezet richting Middenbeemster voor de lunch. Na de lunch ging de rit verder via Middelie en Edam/Volendam met als eindbestemming Katwoude waar voor iedere deelnemer en bijrijder een warme maaltijd klaarstond.

Voor het organiseren van de toertocht kan Kees niet alleen op de steun van dorpsgenoten rekenen maar ook op de steun van lokale bedrijven. Zo werden de koffiepauze en de lunch volledig gesponsord, een prachtig gebaar aldus Kees.

Veel tractoren hebben hun dienstjaren er al opzitten en genieten van hun pensioen. Vergeten worden ze echter niet, want de meeste exemplaren zijn door hun eigenaren volledig gerestaureerd en opnieuw voorzien van een glimmende laklaag. Op dagen zoals deze worden de tractoren uit de garage gehaald en mogen ze de benen strekken. Het gaat daarbij niet om de snelheid, maar om het genieten van het rijden in de buitenlucht samen met een groep gelijkgezinde liefhebbers.

De enige factor waar Kees geen invloed op had was het weer, maar ook dat moet je soms afdwingen en dus genoten de ruim 50 deelnemers onder een schitterend zonnetje van een gezellige rit door onze regio.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services