Het kloppend hart van Waterland
Live

35 echtparen met gouden huwelijksjubileum uitgenodigd op gemeentehuis

Gepubliceerd: Woensdag 09 november 2022 17:13

35 echtparen met gouden huwelijksjubileum uitgenodigd op gemeentehuis

Foto: Ria Houweling

Vrijdagochtend 4 november 2022 werden vijfendertig echtparen uit de gemeente Waterland door burgermeester Marian van der Weele op het gemeentehuis ontvangen omdat zij allen in 1972 met elkaar in het huwelijksbootje waren gestapt. Het huwelijksjubileum wordt op deze wijze door de gemeente extra feestelijk gevierd.

Na koffie, gebak houdt de burgemeester een mooie toespraak waarbij de hoogtepunten uit het jaar 1972 worden gememoreerd. Met de vreselijke herinneringen zoals de Olympische zomerspelen in München met de 17 doden, en de dan nog heel actieve RAF, ETA en IRA (Bloody Sunday). Maar gelukkig zijn er ook véél goede dingen om aan terug te denken. De winterspelen in Sapporo met Art, Keesie en Atje. De oprichting Marker Mannenkoor. Ajax wint de Europacup én de Wereldbeker. Landing van de Apollo 17 op de maan en natuurlijk de huwelijksdag voor alle aanwezigen!

Na de toespraak van de burgemeester worden er drankjes en hapjes geserveerd en kan er gezellig met elkaar gesproken worden. De gezellige ochtend werd afgesloten met een bos bloemen en een groepsfoto voor het gemeentehuis in Monnickendam.

Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services