Het kloppend hart van Waterland
Live

19e Meezingfestival Waterland op 8 juli 2023

Gepubliceerd: Zaterdag 24 juni 2023 17:32

19e Meezingfestival Waterland op 8 juli 2023

Foto: Omroep PIM

Meezingkoor Waterland organiseert op zaterdag 8 juli 2023 wederom het Meezingfestival. Dit is alweer de 19e editie van het festival dat wordt gehouden tijdens het bekende Jan Haringweekend.

Dit jaar valt het ook nog eens samen met de festiviteiten rond de viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee. Er worden daarom ook veel bezoekers van heinde en verre verwacht.

De burgemeester van Waterland, Marian van der Weele, opent het festival om 11.15 uur in de R.K. Kerk aan het Noordeinde in Monnickendam. De opening is alleen toegankelijk voor koorleden! Vanaf 12.15 uur treden de koren op bij 5 verschillende locaties in de oude binnenstad. Het publiek wordt daar van harte uitgenodigd om mee te zingen met de koren. Dit jaar zijn de locaties:”R.K.Kerk, Het Weeshuis, De Waegh, De Koperen Vis en de Ouwe Blauwe. Op elke locatie is gratis een overzicht van de plaatsen en tijden van optredens beschikbaar.

De deelnemende smartlappen- en shantykoren zijn dit jaar:”Nieuwendammer Shantykoor (winnaar 2022), Amsterdams Havenkoor, Meezingkoor Middelie, Smartlappenkoor Oosterleed, Smartlappenkoor Beverwijk, Amsterdams Smartlappenkoor, Shantykoor Almere, Streekersmart, Berkhout Vocaal en Swaegh Zingt.

De afsluitende samenzang wordt gehouden in de R.K.Kerk aan het Noordeinde te Monnickendam van 16.45 uur tot 17.30 uur. Tijdens de afsluiting maakt de jury bekend wie dit jaar het “GOEISTE” koor is. Dit koor krijgt de wisselbeker die door de Gemeente Waterland ter beschikking is gesteld. Het maximale aantal mensen wat we in de kerk mogen toelaten is 600 personen.

Het Jan Haringweekend, Meezingfestival en viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee staan garant voor gezelligheid, ontspanning en vermaak voor alle bezoekers hiervan.

Meezingkoor Waterland hoopt in de toekomst dit gezellige festival op de zaterdag tijdens het Jan Haringweekend nog vaak te kunnen organiseren.

Zie ook: https://meezingkoorwaterland.nu


Bron: Meezingfestival Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services