Het kloppend hart van Waterland
Live

18e Meezingfestival Monnickendam op zaterdag 9 juli

Gepubliceerd: Donderdag 30 juni 2022 13:00

18e Meezingfestival Monnickendam op zaterdag 9 juli

Foto: Omroep PIM

Meezingkoor Waterland organiseert op zaterdag 9 juli 2022 (tijdens het Jan Haringweekend) de 18e editie van het succesvolle Meezingfestival. De burgemeester van Waterland, Marian van der Weele, opent het festival om 11.15 uur in de RK Kerk aan het Noordeinde in Monnickendam.

Dit festival trekt jaarlijks veel bezoekers van heinde en vee. Vanaf 12.15 uur kan in 7 locaties in de oude binnenstad van Monnickendam meegezongen worden met de verschillende koren. Dit jaar zijn de locaties: RK Kerk, Het Weeshuis, De Waegh, De Koperen Vis, Doopsgezinde Vermaning, Lutherse Kerk en gebouw Samuel. Op elke locatie is gratis een overzicht van de plaatsen en tijden van de optredens beschikbaar. De 13 deelnemende koren lopen uiteen van smartlappen- tot shantykoren. Zo ziet en hoort u: Ontroerend Goed uit Wormerveer (winnaar 2019), Het Bonte Levenslied, Streekersmart, Smartlappenkoor Beverwijk, Broekerhaven Smartlappenkoor, Swaegh Zingt, Van Lieverlee, Poldertranen, Nieuwendammer Shantykoor, Meezingkoor om de Hoorn, Amsterdams Smartlappenkoor, Amsterdam Havenkoor en Berkhout Vocaal.

De afsluitende samenzang wordt gehouden in de RK kerk aan het Noordeinde te Monnickendam van 16.45 uur tot 17.30 uur. Tijdens de afsluiting maakt de jury bekend wie dit jaar het “GOEISTE” koor is. Dit koor krijgt de wisselbeker die door de Gemeente Waterland ter beschikking is gesteld.

Het begrip “Jan Haringweekend” staat al vele jaren garant voor gezelligheid, ontspanning en vermaak voor vele Waterlanders, dagjesmensen en toeristen. Niet voor niets door velen het gezelligste weekend van Monnickendam genoemd. Het brengt de mensen samen en laat ieder genieten op zijn eigen manier. Het optreden van de vele koren voor de liefhebbers van zang en muziek, het wedstrijdzeilen voor de schippers en hun bemanningen en tenslotte de palingrookwedstrijd welke er is voor de deelnemers en de bezoekers die zich de vers gerookte vis altijd goed laten smaken.

Meezingkoor Waterland hoopt nog vele jaren tijdens het Jan Haringweekend dit mooie en gezellige festival te mogen organiseren. Zie ook: https://meezingkoorwaterland.nu

Bron: Meezingkoor Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services