Het kloppend hart van Waterland
Live

15 januari: Sterke Verhalen in De Bolder

Gepubliceerd: Donderdag 29 december 2022 15:03

15 januari: Sterke Verhalen in De Bolder

Foto: Ria Houweling

Moord en Doodslag, Seks, Watersnood en ons mooie Monnickendam: alles leent zich voor een mooi, sterk verhaal. Startend op 8 januari vertelt Marten Horjus vier zondagmiddagen in de Bolder.

Een mooi verhaal komt niet alleen. Om de gemoederen in de juiste stemming, lees ontvankelijkheid, te brengen wordt bij de verhalen muziek gemaakt. Iedereen mag en kan meedoen: gezellige moordliederen, snedige liederen over de liefde (die zijn er in overvloed). Zelfs over watersnoden zijn er liederen geschreven.

Tot de corona-epidemie vormde Coffee & Cacao het decor voor de verhalen. Inmiddels is dat een restaurant, vandaar dat de komende serie in de Bolder wordt gepresenteerd.

De corona-epidemie en het uitblijven van de mogelijkheid om verhalen te vertellen bracht Marten er toe om zijn verhalen te boek te stellen: ‘De molenaar van Overleek’ zag in maart 2020 het levenslicht. Het is een boek met 34 korte verhalen, een absolute ‘must-have’ voor Monnickendammers (gewoon bij de boekhandels te koop).

Op 15 januari gaat het eerst over de bloeiende rozen van professor James Giltay. Hoe krijgt die man het voor elkaar om telkens weer zulke unieke rozen te kweken? De waarheid komt angstig dichtbij…. Moord in Pesthuis is het tweede verhaal: een moord die ruim 500 jaar geleden werd gepleegd onder barre omstandigheden. 

Sterke Verhalen worden telkens op de donkere zondagmiddagen vertelt: van 15.30 tot 17.00 uur. De drie volgende data zijn: 22, 29 januari en 5 februari. De entree is gratis!

Bron: Marten Horjus

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services