Het kloppend hart van Waterland
Live

15 jaar fysiofitness in Monnickendam

Zaterdag 02 juni 2018 13:06

15 jaar fysiofitness in Monnickendam

Foto: Omroep PIM

In 2003 startten Jan Peter Valk, Carla de Bruin en Aldo Ottens met Fysiofitness. Het werd een groot succes. En nu, 15 jaar later, is het tijd voor een feestje. 

Kort na de start van Fysiogroep Ooster Ee op ‘t Spil in Monnickendam, in mei 2003 hadden de drie oprichters het idee om naast fysiotherapie ook fysiofitnessgroepen te starten. Jan Peter Valk, Carla de Bruin en Aldo Ottens konden toen niet bedenken dat het zo’n succes zou worden. 22 groepen van 8-10 mensen sporten op hun eigen niveau, met hun eigen programma, gezamenlijk elke week op dezelfde dag en tijd.

Zo is het toch een teamsport onder begeleiding van een coach (een van de fysiotherapeuten) met sociale controle van de groep. Want het sporten zelf voelt toch meer als een noodzakelijk kwaad dan een uurtje vermaak. Maar als je van die eeuwige rugpijn af bent of een betere conditie hebt of afvalt, is het toch goed om steeds weer te gaan. En gelukkig is de sfeer er prima, iedereen mag er zijn. Je hoeft niet strak in de laatste sportmode voor de spiegel te staan.

Nu, 15 jaar later, is het feest. De sporters hebben hun sportkleding verruild voor iets gezelligs of moois en er zijn drankjes en hapjes. En toespraken! Mooie woorden voor het team dat er voor zorgt dat iedereen blijft komen. Ook Jan Peter vertelde dat zij blij zijn voor het vertrouwen. En de eerste 15 leden die er nog steeds sporten krijgen een bloemetje.

Help Cor op weg
Jan Peter helpt Cor Martis met zijn voorgenomen fietstocht van Maastricht naar Monnickendam om sponsorgeld op te halen voor zijn nieuwe bus. Cor heeft dwarslaesie en de bus helpt hem zijn sociale contacten te onderhouden en er met vrienden op uit te gaan. Om hem ook financieel te helpen is de statiegeldbonnetjesactie bedacht. Heeft u bonnetjes van statiegeldflessen, lever ze dan in bij Fysiogroep Ooster Ee, of u daar nu wel of geen klant bent, en dan wisselen zij de bonnen in voor geld voor Cor.

De actie loopt tot 24 augustus. Meer informatie: www.helpcoropweg.nl

En de sporters? Die komen vanaf maandag weer in hun sportkleding naar de zaal.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services