Het kloppend hart van Waterland
Live

105.000 euro extra kosten door vertraging uitbesteding Milieustraat

Gepubliceerd: Zondag 17 februari 2019 11:40

105.000 euro extra kosten door vertraging uitbesteding Milieustraat

Foto: Omroep PIM

Middels een informatiedocument heeft wethouder Astrid van de Weijenberg de gemeenteraad van de gemeente Waterland ingelicht over de vertraging van de uitbesteding van de Waterlandse Milieustraat en de extra kosten die deze vertraging met zich meebrengt. Kosten van in totaal zo'n 105.000 euro.

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de geplande uitbesteding van de milieustraat naar Purmerend niet gerealiseerd zou kunnen worden per het begin van dit jaar. En naar nu blijkt is de verwachting dat de inwoners van Waterland pas vanaf 1 augustus 2019 in Purmerend terecht kunnen bij de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat.

De vertraging heeft ook grote financiële consequenties voor de gemeente Waterland. Of in ieder geval minder gunstige financiële consequenties. De milieustraat in Waterland houden kost de gemeente Waterland 400.000 euro per jaar, en de uitbesteding naar Purmerend zou de gemeente Waterland 250.000 oer jaar kosten. Dus een besparing van 150.000 euro, die ook al in de begroting is opgenomen.

Het langer open houden van de Waterlandse milieustraat kost de gemeente zo'n 87.000 euro. Daarbij komt nog dat de gemeente Purmerend een pasjessysteem in gebruik gaat nemen om oneigenlijk gebruik van de milieustraat in Purmerend (door inwoners uit andere gemeenten) tegen te gaan. De eigen bijdrage van de gemeente Waterland aan dat pasjessysteem is 2,50 euro per huishouden. Met 7375 huishoudens in de gemeente komt dat op een totaal van 18.437,50 euro.

In totaal gaat het dus om een bedrag van 105.000 euro dat niet in de begroting is opgenomen. Dit zal worden verwerkt in de eerste IBU. De afvalstoffenheffing voor de inwoners van Waterland was dit jaar nog verlaagd vanwege de uitbesteding, maar mogelijk wordt deze door deze financiële tegenvaller volgend jaar weer iets verhoogd.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services