Het kloppend hart van Waterland
Live

'JETjes' halen € 1.000 op voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Maandag 05 juni 2023 12:09

'JETjes' halen € 1.000 op voor Huis aan het Water

Geen Hindernisloop voor Huis aan het Water, wel een sportieve inzet en een schitterend bedrag overhandigd door de JETjes.

Vanuit de wens om iets terug te willen doen voor 'Huis aan het Water', schreven Tiny de Waart-Zandstra, Erica della Guardia-de Jong en Judith van Altena-Zondervan zich in voor de Hindernis Sponsorloop voor 'Huis aan het Water'. Al snel kwam de teamnaam ‘de JETjes’ naar voren (als acroniem van de voorletters van de drie dames). Er werden hardloop-, fiets- en wandelmeters gemaakt, wat krachttraining, maar vooral veel plezier als voorbereiding voor het evenement. Via social media en het benaderen collega’s en familie werd een schitterend bedrag opgehaald. Het was dan ook een behoorlijke domper toen duidelijk werd dat het evenement werd afgeblazen door een tekort aan deelnemers. De dames lieten het er echter niet bij zitten en zijn, in overleg met de sponsoren, zaterdag 3 juni wandelend vanaf Marken naar het Huis aan het Water gegaan waar ze enthousiast werden ontvangen met koffie en gebak en ze een cheque van € 1.000,00 konden overhandigen!

‘Persoonlijk heb ik veel gehad aan verschillende begeleidingen vanuit Huis aan het Water’ zegt Tiny. ‘Het is voor mij een positieve plek waar je een steuntje in de rug krijgt en een luisterend oor’. Ook Erica en Judith wilden graag meewerken aan het ophalen van sponsorgeld. Zij hebben gezien wat de initiatieven en begeleiding vanuit de verschillende professionals en vrijwilligers doet voor iedereen die op wat voor manier dan ook te maken krijgen met kanker. Vaak denken mensen dat het Huis aan het Water een soort van hospice is, met zieke en verdrietige mensen. Maar dit huis is een positieve plek waar iedereen gezien en gehoord wordt in de strijd met en tegen kanker. Zoals de medewerkers en vrijwilligers al noemen, is het een plek voor ondersteuning, om te herstellen én om veerkracht te versterken. Toegankelijk voor iedereen die op wat voor manier dan ook in aanraking komt met de ziekte. En ja, er wordt gehuild en zijn er echt zieke mensen. Maar er wordt ook gelachen, gesport, gekookt en zijn er mensen die hoop hebben en zich sterker uit het proces zijn gekomen.

Omdat het een stichting is, zijn ze bijna volledig afhankelijk van sponsorgelden. De dames zijn dan ook enorm dankbaar richting de sponsoren dat ze het sponsorbedrag toch hebben kunnen overhandigen.

Tekst & foto: De “JETjes’

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services