Het kloppend hart van Waterland
Live

‘Volgens website van de politie heb ik een bejaarde mishandeld’

Gepubliceerd: Zondag 05 november 2017 16:35

‘Volgens website van de politie heb ik een bejaarde mishandeld’

Foto: de-monitor

Vanavond wordt in het tv-programma De Monitor van KRO-NCRV het verhaal verteld van de Monnickendammer Rob de Vos en zijn strijd tegen de politie. Het programma is te bekijken op zondag 5 november om 22.40 uur op NPO 2.

De Monitor is een onderzoeksjournalistiek programma met presentator Teun van de Keuken waarbij het publiek actief meehelpt bij onderzoeken. Het programma biedt de mogelijkheid aan klokkenluiders en tipgevers om hun verhaal te vertellen. Aan de hand van die verhalen slaat het team van De Monitor aan het researchen. Het onderzoeksproces kan iedereen volgen via de website van De Monitor. Zo kunnen de tipgevers direct zien wat er met hun tips wordt gedaan.

In de uitzending van vanavond gaat het over de Politie Online. De politie bevindt zich steeds meer online. Er verschijnen politieberichten op internet en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. De politie wil transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving. In deze eerste aflevering over de politie online onderzoekt De Monitor hoe agenten te werk gaan als zij twitteren of als zij een vlog maken. Wordt altijd voldoende rekening gehouden met de privacy van mensen die via politieberichten online verschijnen?

Vanavond wordt in het programma aandacht besteed aan het verhaal van de Monnickendammer Rob de Vos. ‘De dag na mijn aanhouding verscheen een artikel op de website van Politie.nl waar in grote letters boven stond dat ik een bejaarde vrouw in Monnickendam had mishandeld. In die kop werd er geen ruimte voor een verdenking overgelaten: het artikel werd met de kop gepresenteerd als een bewezen feit.’ De Monitor spreekt met de Monnickendammer Rob de Vos voor het dossier Politie Online. De mishandeling waar het artikel over gaat heeft nooit plaatsgevonden en Rob is vrijgesproken door de politierechter. Toch staat het artikel nog steeds online.

Omroep PIM besteedde al eerder aandacht aan het verhaal van Rob de Vos. Het artikel is terug te lezen via de link: http://www.omroep-pim.nl/arrestatie-van-monnickendammer-leidt-tot-klachten-aan-politie/content/item?974790


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services