Het kloppend hart van Waterland
Live

‘Altena Groen Groep’ officieel van start met overhandiging sleutel

Gepubliceerd: Zondag 10 december 2023 16:42

‘Altena Groen Groep’ officieel van start met overhandiging sleutel

Foto: Pieter Pereboom

De ‘Clean-up day’ van de begraafplaats op Marken, welke zaterdag 28 oktober jongstleden plaatsvond, heeft vrijdag 8 december een vervolg gekregen.

Tijdens deze ‘opruim-dag’ waren ruim vijftig vrijwilligers aanwezig, waarvan een deel na afloop voorstelde om met een aantal vrijwilligers met regelmaat de begraafplaats onder handen te nemen. Er kwamen veertien aanmeldingen binnen bij de Stichting Eilandraad Marken om structureel onderhoud te gaan verrichten op het Marker kerkhof.

Het idee kreeg vrijdagmorgen een concreet vervolg door middel van een sleutel overhandiging door Jeroen Hoksbergen, afdelingsmanager Buitendienst gemeente Waterland, aan de groep van enthousiaste vrijwilligers. De sleutel werd overhandigd aan één van de vrijwilligers van de 'Altena Groen Groep', Marten van Altena. De sleutel geeft toegang tot het Knekelhuisje (werkhuisje), waar attributen komen te staan, om de begraafplaats toonbaar te kunnen maken en te houden.

Ook aanwezig was kernwethouder Harm Scheepstra, welke ook een woordje richtte tot de aanwezigen. Hij bewonderde de inzet van de Markers om deze gedenkbare plek ook gedenkwaardig te willen houden. Namens de gemeente Waterland werd een welkomsttaart aangeboden.

De ‘Altena Groen Groep’ gaat twee maandelijks zorgen voor een fraaie en nette uitstraling van de begraafplaats.

Ter info: De Marker begraafplaats ligt op een terp of werf. Deze terp/werf heet 'Altena'. Vandaag 'Altena Groen Groep'.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services