Het kloppend hart van Waterland
Live

`Koninklijke` lezing van Marcia Luyten in Broeker Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 10 mei 2022 14:45

`Koninklijke` lezing van Marcia Luyten in Broeker Kerk

Foto: Omroep PIM

Marcia Luyten heeft in de Broeker Kerk een lezing gegeven met een koninklijke tint. Een jaar geleden is haar boek` Moederland` uitgekomen waarin Máxima Zorreguieta een hoofdrol speelt. Marcia heeft 5 jaar onderzoek gedaan naar niet alleen het leven van Máxima zelf, maar ze dook ook in de geschiedenis van haar voorouders en daarbij verleden van haar geboorteland Argentinië.

Voorafgaande aan de lezing sprak Omroep PIM even met haar. Vanwege Koningsdag had de Broeker Kerk deze `koninklijke ` boeklezing georganiseerd. Marcia is dorpsgenoot en zij gaf al aan dat ze nooit eerder een lezing heeft gegeven waarbij ze 90% van de toehoorders kende. Ze is voor haar onderzoek afgereisd naar Argentinië om gedetailleerd de eerste voetsporen van Maxima haar leven te leren kennen. Marcia laat zien hoe koningin Máxima is gevormd door de geschiedenis van Argentinië. En door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en vriendschap.

Naast boeken schrijven liet Marcia horen dat ze een goede verhalenvertelster is. Het verhaal ging van Baskenland naar Argentinië en Amerika en uiteindelijk naar Nederland. Na het verhaal hebben we een mooi inzicht gekregen van het leven van Maxima Zorreguieta.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services