Het kloppend hart van Waterland
Live

Zwarte Miep – Rik Hoogendoorn in de Broeker kerk

Gepubliceerd: Zaterdag 14 januari 2023 12:25

Zwarte Miep – Rik Hoogendoorn in de Broeker kerk

Foto: Broeker Kerk

Op zondag 12 februari 2023 om 15.00 uur treedt Rik Hoogendoorn op in de Broeker Kerk met Zwarte Miep, een theatermonoloog over het opmerkelijke leven van Zwarte Miep.

In deze theatermonoloog vertelt Rik Hoogendoorn het opmerkelijke verhaal over zijn moeder, die vanwege haar donkere haardos Zwarte Miep werd genoemd. Hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: van de beurskrach in 1929 via de crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Briefwisseling
Over de totstandkoming van dit project schrijft Rik Hoogendoorn: “Na het overlijden van mijn moeder vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos. Daarin bevond zich de complete briefwisseling tussen mijn vader, die vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat, en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

Rik Hoogendoorn
Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunstacademie te Amsterdam. Vanaf begin jaren tachtig was hij te zien in vele theaterproducties, waaronder de Echte Mannen voorstellingen Het Rookkwartier en De Twintigste Eeuw in Duo’s. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als Sesamstraat en Kees en Co. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

Meer informatie: www.broekerkerk.nl


Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services