Het kloppend hart van Waterland
Live

Zonnige en geslaagde wandeltocht van IJsclub Marken

Gepubliceerd: Zondag 07 oktober 2018 12:07

Zonnige en geslaagde wandeltocht van IJsclub Marken

Foto: Pieter Pereboom

‘Over Frankrijk en Mekuref’ was de naam van de wandeltocht die IJsclub Marken afgelopen zaterdag organiseerde op Marken met start en finish op het ijsbaanterrein aan het Zereiderpad. Er was een prachtige route uitgezet over een verrassend stukje Marken. Met de wandeling van ± 3,9 kilometer, liepen 175 wandelaars mee.

Vanaf 14.30 uur kon je je inschrijven en kreeg je een stempelkaart. Deze moest je bij diverse stempelposten laten afstempelen. De tocht zelf begon rond de klok van drie uur. Voor de start richtte voorzitter Cornelis Roos een woordje tot de deelnemers, waarna hij het officiële startschot loste. Hij wenste tevens iedereen een mooie wandeling toe.

De wandeling
De start was op het ijsbaanterrein. Daar moesten de deelnemers hun stempelkaart inclusief eerste stempel ophalen. Vervolgens ging de route over Wittewerf richting het parkeerterrein. Na het parkeerterrein, via het fietspad, richting de Loods. Ruim voor de Loods ‘land-over-zand’ richting ‘Frankrijk’ (Buurt 4). Over de Buurt 3 & 4 en de Havenbuurt werd richting gezet naar het Havenstrandje. Daar stond de tweede stempelpost. Vervolgens liep je over de haven, richting Bukdijk. Halverwege de Noordkade moest je de sloot oversteken en wederom ‘land-over-zand’ richting ‘Mekuref’ (Kerkbuurt). Halverwege, in een boomgaard, was de derde stempelpost. Vanuit daar naar de ‘Oostzai’ (oostkant van de Kerkbuurt) en daar stond ook de vierde stempelpost. De wandeling liep verder via de Kerkbuurt, Zereiderpad, en werd de Walandweg gekruist, richting de finish op het ijsbaanterrein. Bij elke stempelpost was er ook gelegenheid om wat te drinken.

De vele wandelaars, van jong tot oud, hebben genoten van deze wandeling, zeker daar de weergoden de ijsclub op Marken zaterdag goed gezind waren. De aanwezige EHBO hoefde niet in actie te komen.

Muzikale omlijsting
Na de wandeling was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Muzikale omlijsting was er van de Marker bands Neil Young Coverband en Road2Nowhere en de DJ’s Ray & Ramon.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services