Het kloppend hart van Waterland
Live

Zondag bij PIM LIVE genieten van de Marker Havenfeesten

Gepubliceerd: Zaterdag 29 juni 2024 14:52

Zondag bij PIM LIVE genieten van de Marker Havenfeesten

Foto: Marker Evenementen Stichting

De 33e Marker Havenfeesten zijn in volle gang. Op zondag 30 juni zendt PIM vanaf 10.15 uur LIVE uit vanuit de tent in de haven van Marken. Om 10.30 uur kunt u genieten van de kerkdienst, vanaf 11.45 uur van het koffieconcert en we sluiten onze live-uitzending vanaf 13.45 uur af met een spectaculair optreden van de Marker feestband De Kokosmakronen.

Tentkerkdienst o.l.v. dominee H. Klink
De jaarlijkse tentdienst van 2024 vindt plaats op zondag 30 juni om 10.30 uur, uiteraard in de tent in de haven van Marken. Voorganger is, net als vorig jaar, dominee H. Klink. Het thema van dit jaar is “Heb je even voor mij”. Door middel van zang, muziek en een verhaal wordt het thema verder geduid. Een muzikale bijdrage zal onder andere door de Marker ‘Voor Anker’ band worden geleverd. Zij nemen ook de begeleiding van de gemeentezang voor hun rekening. In de dienst wordt er eenmaal gecollecteerd. Omdat dit jaar de KNRM 200 jaar bestaat, zal de collecte ten goede komen aan de KNRM, bestemd voor de voortzetting van het werk van deze moedige mensen. Het karakter en de duur van de dienst is anders dan voorgaande edities en daarmee hopen we meer toegankelijkheid te bieden en voor verbinding te zorgen. Iedereen is van harte welkom om deze tentdienst bij te wonen.

11:45 uur Koffieconcert
Het jaarlijkse koffieconcert wordt ook dit jaar weer in het teken van een nieuw thema gesteld. Het thema van dit jaar: “Echt Hollands”. De muziek zal hierop afgestemd worden. Komt u in dit thema verkleed? Diverse verenigingen zijn weer bereid gevonden hier medewerking aan te verlenen. De deelnemers van deze speciale middag zijn:

Opleidingsorkest Chr. Muziekvereniging ‘Juliana’
Natuurlijk is ook het leerlingenorkest (of LLO) op het koffieconcert van de Havenfeesten aanwezig, onder leiding van Sascha Ewouds. De muzikanten houden wel van een Hollands feestje. Na schitterende filmmuziek, zal Jan Smit niet ontbreken in het repertoire, maar ook de knallers van ‘De Efteling’ komen langs en natuurlijk de hit ‘Europapa’ van Joost Klein. Dus …oefen nog even op het ‘hakken’ en swing mee met het LLO tijdens het koffie-concert!

Chr. Muziekvereniging ‘Juliana’
Het fanfareorkest van Juliana doet al jaren met veel plezier mee aan de Havenfeesten. Het orkest werd 10 mei 1910 opgericht en bestond toen uit 8 mannen. Inmiddels telt het orkest zo’n 60 enthousiaste leden, waaronder ook vele vrouwen. Het plezier van samen muziek maken staat voorop, onder leiding van dirigent Alexis Artavanis. Dit koffieconcert neemt het orkest je mee in een repertoire met een typisch Hollands tintje: van het land van Maas en Waal, zeemansliederen en de zevensprong, tot het Formule 1 thema– waarbij je Max Verstappen zo voorbij ziet scheuren als je je ogen dicht doet.

Marker Mannenkoor
Het Marker Mannenkoor is een graag geziene gast op het koffieconcert van de Marker Havenfeesten. Het koor bestaat inmiddels 50 jaar en heeft 37 zangers. Naast Christelijke liederen zingt het koor shanty-, populaire en klassieke liederen. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Jan Peereboom.

v.a. 13:45 uur De Kokosmakronen 
De Kokosmakronen zullen zondag 30 juni een optreden verzorgen, als eerbetoon aan het op 27 april jongstleden overleden bandlid Jan “Kaangkoek” Schipper. 

Jan stond bij de allereerste optredens met de band bekend als “Big John”. Dit veranderde toen zijn eerste en enige single “Hoy Marietje” in 2015 verscheen, en hij een koekjesnaam moest krijgen. Samen hebben zij spectaculaire optredens mogen verzorgen op diverse feesten in binnen- en buitenland en Koningsdagen op Marken. 

In overleg met de Marker Evenementen Stichting is besloten om een beoogde vergoeding voor dit optreden ten goede te laten komen aan een Marker instelling(en), vereniging(en) of ander Marker doel. Een en ander zal bekend worden gemaakt tijdens het optreden van de Kokosmakronen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services