Het kloppend hart van Waterland
Live

Zondag 26 juni: Best of…Bach

Gepubliceerd: Donderdag 23 juni 2022 10:19

Zondag 26 juni: Best of…Bach

Foto: Nico Oussoren

Na een bijzonder geslaagd Friends concert op 15 mei organiseert Bach in Monnickendam op zondag 26 juni: Het beste van Bach. Nou ja. Dat zou een heel erg lang concert worden, te lang, zelfs voor de grootste liefhebber. Bach heeft boeken vol prachtige muziek geschreven. Zangers van PA’dam en de musici van het Nicolaas consort is gevraagd naar hun favoriete Bach-muziek. Die zal ten gehore worden gebracht.

Het prachtige vraag en antwoordspel uit de cantate Wachet auf ruft uns die Stimme bijvoorbeeld: Mein Freund ist mein – Und ich bin dein. En het vrolijke, swingende Wir eilen mit schwachen doch emsigen Schritten uit cantate 78.

De vocale muziek wordt afgewisseld met het ontroerende Air uit de derde Orkestsuite en misschien wel het beroemdste solowerk voor cello: de Prelude uit de eerste cellosuite.

Fagottiste Takako Kunugi speelt de solo in de bewerking van Allein Gott in der Höh sei Ehr (lied 302 uit het liedboek) en op het orgel speelt Wim Dijkstra het Präludium van Vincent Lübeck met de opzwepende pedaalpartijen.

Het concert wordt afgesloten met een intieme cantate van Dieterich Buxtehude: Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes.

Kamerkoor PA’dam en het Nicolaas Consort staan onder leiding van Maria van Nieukerken.

Het concert in de Grote Kerk begint om 16.00u. Vanaf kwart voor vier is er een toelichting op de muziek, zeer bijzonder aanbevolen. 

 

Bron: Marten Horjus

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services