Het kloppend hart van Waterland
Live

Zondag 22 maart weer een kerkdienst bij PIM

Gepubliceerd: Zaterdag 21 maart 2020 21:29

Zondag 22 maart weer een kerkdienst bij PIM

Foto: Wim Dijkstra

Kerken zijn leeg door de Coronacrisis. Toch willen velen graag, zeker ook nu, een kerkdienst bijwonen. Daarom nam PIM contact op met de Raad van Kerken en in samenspraak met hen zal Omroep PIM de komende weken oecumenische kerkdiensten op de lokale zender uitzenden.

Een paar weken geleden zaten er in de verschillende kerken in Waterland elke week nog heel veel mensen. Maar alles is veranderd. De kerk is leeg. En ook de kerkdiensten die PIM normaal op zondag uitzond vanuit de Protestantse Gemeente werden geannuleerd.

Midden in de samenleving
Toen de beslissing kwam dat alle kerken hun deuren zouden gaan sluiten om zo mee te helpen de verspreiding van het Coronavirus te stoppen heeft Omroep PIM contact opgenomen met de Raad van Kerken en hebben wij onze samenwerking aangeboden. Williejan Buter, bestuurslid van Omroep PIM: "Toen de kerken sloten, kwam bij mij het idee de kerken te benaderen. PIM staat midden in de samenleving en dat houdt ook in dat we in deze tijd het de kerkdienst bij de mensen thuis willen brengen', aldus Buter. Het idee werd heel enthousiast ontvangen en er werden meteen voorbereidingen getroffen om te kijken hoe dit in deze tijden van zo min mogelijk contact vormgegeven zou kunnen worden. 

'God is liefde'
De Raad van Kerken besloot om een oecumenische dienst te gaan organiseren. Een oecumenische dienst is een dienst voor alle christenen, en medewerking wordt verleend door voorgangers uit de verschillende kerkelijke stromingen binnen de gemeente. Jeroen Kistemaker, hoofdredacteur van PIM: 'Mensen hebben toch behoefte aan zingeving. En ik denk dat bij veel mensen in onze gemeente het geloof een belangrijke rol speelt. Maar ook voor diegenen zonder geloofsachtergrond is er een boodschap van 'God is liefde'. Of je nou ziek of gezond bent, rijk of arm: God is er voor iedereen. Dat kunnen we met de uitzending van deze oecumenische dienst goed inzichtelijk maken.'

De oecumenische dienst wordt zondag 22 maart om 10.00 uur uitgezonden op het tv-kanaal van Omroep PIM. De kerkdienst kan ook gevolgd worden via onze live-stream op www.omroep-pim.nl/tv/stream. De dienst wordt zondag 22 maart om 15.00 en 19.00 uur herhaald.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services