Het kloppend hart van Waterland
Live

Zomertentoonstelling van Reinier Lagendijk in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Gepubliceerd: Woensdag 26 juli 2017 10:13

Zomertentoonstelling van Reinier Lagendijk in Waterlandsmuseum De Speeltoren

De Kunstcommissie van “Waterlands museum de Speeltoren” heeft Reinier Lagendijk geselecteerd voor de zomertentoonstelling in het museum in Monnickendam.

De Anarchistische tuinman. Zo wordt de kunstenaar Reinier Lagendijk ook wel omschreven. Reinier Lagendijk vervormt en manipuleert de natuur. Hij maakt van mooie structuren van de wereld van de planten zijn eigen werkelijkheid. In haar openingswoord sprak Sonja Besselink van de “Verwondering over de natuur”. En zij kent Reinier al vele jaren in zijn opzet van werken.

Van 23 juli t/m 29 oktober is het werk te zien van deze in Den Haag geboren kunstenaar. In de zaal op de eerste verdieping valt keramisch werk van de anarchistische kunstenaar te bekijken. Het is zeker niet alledaags, en ook niet gemakkelijk toegankelijke kunst.

In de kunstzaal van museum de Speeltoren op de eerste verdieping vindt u een kleine selectie van het werk van Lagendijk. Soms een foto van een in een park uitgevoerd kunstwerk, een enkele keer ene kleine replica van een uitgevoerd werk en ook nieuw werk. Dat laatste is vooral in de categorie keramiek. Groot is het object van terracotta dat in het midden van de zaal op de grond ligt. De vervorming van kunst gaat hier samen met natuurlijke elementen.

Na de opening was er nog een gezellig samenzijn in het museum, samen met de kunstenaar en zijn familie.

U kunt nog de gehele zomer de expositie bekijken. Het museum is in de zomer alle dagen geopend.
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services