Het kloppend hart van Waterland
Live

Zo verkoop je alles, het handboek door Erwin Wijman

Gepubliceerd: Zondag 03 november 2019 13:59

Zo verkoop je alles, het handboek door Erwin Wijman

Be good and tell it. Je kunt nog zo goed zijn maar als niemand weet dat je bestaat en wat je doet, heb je geen goed belegde boterham. Dus schreef Erwin Wijman een handboek voor professionals en ondernemers. “Zo verkoop je alles, hoe je reclame maakt waar iedereen blij van wordt” en daar wilde PIM meer van weten.

We interviewden Erwin in delicatessenwinkel Zuid in Monnickendam, de locatie die Erwin uitkoos, omdat “zij zich in een niche bevinden, met speciale, vooral lekkere producten die je niet in de supermarkt koopt’’.

Als je een product hebt met een goed verhaal kan je meer geld vragen. Neem Hairstory, een haarproduct dat zegt geen shampoo te zijn maar wel je haar verzorgt. Een mooie belofte waar ze gewoon 50 euro voor een flacon voor vragen. En mensen betalen dit gewoon.

Erwin is schrijver en journalist met drie onderwerpen: merken, bedrijfsnamen, auto’s (autopsycholoog staat volgend jaar in de Van Dale) en reclame/marketing. In de afgelopen 30 jaar heeft hij veel ervaring op gedaan in reclame en marketing en hij beschrijft met een vlotte pen hoe je als ondernemer je bedrijf beter op de kaart kunt zetten. In maar liefst 105 hoofdstukken geeft hij adviezen hoe je je bedrijf op de kaart kunt zetten, online en offline, met social media, free publicity en advertenties. Ook buitenreclame als billboards. En met email en direct mail. Hij gebruikt veel aansprekende voorbeelden als de Kleinste Soepfabriek, maar ook hoe hij zijn eigen boek onder de aandacht heeft gebracht met social media.

Als je goed bent in marketing kom je wellicht in het volgende boek van Erwin, wat zal gaan over best practices. We houden het in de gaten.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services