Het kloppend hart van Waterland
Live

Zo doet PIM tijdens de Coronacrisis zijn werk

Gepubliceerd: Zondag 22 maart 2020 11:04

Zo doet PIM tijdens de Coronacrisis zijn werk

Foto: Omroep PIM

Tijdens de Coronacrisis probeert PIM haar publieke taak zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij houden wij ons natuurlijk aan de nu binnen PIM geldende hygienemaatregelen.

Het Coronavirus houdt het land in haar greep. Het dagelijks leven van mensen en bedrijven wordt er direct door beïnvloed. Bedrijven wordt nadrukkelijk geadviseerd kantoren te sluiten en medewerkers vanuit huis te laten werken. Een lastige opgave voor omroepen van wie wordt verwacht dat zij hun journalistieke plicht vervullen. De NLPO, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, heeft alle bij haar aangesloten publieke omroepen door hen voorgestelde maatregelen aangaande het Coronavirus voor alle medewerkers van publieke omroepen rondgestuurd. 


Jeroen Kistemaker, hoofdredacteur van Omroep PIM: "We realiseren ons als lokale publieke omroep dat we in deze crisis een belangrijke taak te vervullen hebben. De vraag naar betrouwbare informatie is groot. Daarom werken wij ook nu bijvoorbeeld heel nauw samen met de gemeente en proberen we zo snel mogelijk alle relevante informatie snel te delen. We merken in ieder geval dat de inwoners dat waarderen en ons goed weten te vinden, want onze kanalen hebben meer bezoekers dan ooit. We zullen in deze rare tijden blijven proberen om de inwoners te voorzien van de juiste informatie en te tonen wat er allemaal om ons heen gebeurt. Zeker ook de prachtige initiatieven die er nu worden opgezet. 

Maar het is ook lastig. We behoren als PIM tot de cruciale beroepsgroepen. De beroepsgroepen die door de overheid zo zijn gedefinieerd omdat zij de samenleving draaiende te houden. Het is vaak erg passen en meten, en we moeten ook vaak creatief zijn. Maar het is voor mij als hoofdredacteur ook een punt van zorg of we de verwachtingen kunnen blijven waarmaken. Want het is natuurlijk onze eer te na om niet te blijven proberen om de nieuws- en informatievoorziening zo maximaal mogelijk te blijven doen, maar daarbij staat de veiligheid van onze medewerkers natuurlijk altijd voorop. We werken zoveel mogelijk van thuis, en als we erop uitgaan dan gelden er duidelijke maatregelen qua hygiene. En zo blijven we er alles aan doen om de nieuws- en informatievoorziening zo maximaal mogelijk te doen." 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services