Het kloppend hart van Waterland
Live

Zes aanhoudingen en één overleden verdachte na overval waardetransport

Gepubliceerd: Woensdag 19 mei 2021 18:29

Zes aanhoudingen en één overleden verdachte na overval waardetransport

Foto: Politie nl

Op de Meeuwenlaan in Amsterdam Noord heeft rond 14.15 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een waardetransport. De verdachten zijn vervolgens in meerdere voertuigen gevlucht. De politie zette hierop een achtervolging in. Tijdens de achtervolging is met automatische wapens op de politie geschoten. De politie heeft ook schoten gelost.

De achtervolging eindigde bij Broek in Waterland. Daar renden een aantal verdachten een weiland in. Het huidige beeld is dat er zes verdachten zijn aangehouden. Twee van hen raakten daarbij gewond. Een zevende verdachte overleed.

Beelden gezocht
Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is een onderzoek gestart. De rechercheurs zijn op zoek naar beeldmateriaal en informatie met betrekking tot dit incident. Weet u mogelijk meer? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Buurtbewoners die camera- of dashcambeelden hebben, kunnen deze via onderstaand tipformulier uploaden.

Rijksrecherche

Naast het onderzoek naar de gewapende overval, doet de Rijksrecherche onderzoek, zoals gebruikelijk wanneer door de politie gericht geschoten is.

Bron: politie.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services