Het kloppend hart van Waterland
Live

Zeldzame uitvoering Messiaen’s Vingt Regards sur L'Enfant Jesus in de Grote Kerk Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 17 juli 2017 12:16

Zeldzame uitvoering Messiaen’s Vingt Regards sur L'Enfant Jesus in de Grote Kerk Monnickendam

Foto: www gabrielzucker com

De in New York woonachtige pianist Gabriel Zucker presenteert op zaterdag 5 augustus 2017 een zeldzame uitvoering van de volledige Vingt Regards sur l'Enfant Jesus, Olivier Messiaen's twee uur lange magnum opus voor de piano.

Bombastisch en teder, mysterieus en treffend; Vingt Regards is overweldigend en bezorgt menigeen een (misschien wel goddelijke) ervaring om nooit te vergeten.

Gabriel Zucker is een bekroond pianist, componist en multi-instrumentalist uit New York. Zucker is gespecialiseerd in klassieke muziek en improvisatie van de twintigste eeuw en combineert maximalistische composities met de progressieve improvisatie van de creatieve muzieksce`ne van New York. Zijn muziek heeft twee ASCAP-compositieprijzen ontvangen, en hij heeft in New York opgetreden op locaties als Carnegie Hall, Le Poisson Rouge en de Jazz Gallery, alsook in Canada en Europa. Hij studeert piano met Sophia Rosoff, en studeerde voorheen met Wei-Yi Yang aan de Yale University, waar hij cum laude afstudeerde in Muziek en Ethiek, Politiek en Economie. Hij is onlangs teruggekeerd uit Oxford waar hij sinds 2015 studeerde met een Rhodes-beurs.

Een voorbeeld van een recente uitvoering van het stuk in Oxford, Verenigd Koninkrijk: https://youtu.be/YPHW50_ErLM

Locatie: Grote Kerk – Monnickendam
Duur: 20.00 uur – 22.30 uur, incl. pauze

Bron: Stichting Cultuurnacht Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services