Het kloppend hart van Waterland
Live

Zeilvloot Monnickendam gaat verder zonder mast!

Gepubliceerd: Woensdag 31 maart 2021 18:48

Zeilvloot Monnickendam gaat verder zonder mast!

Een nieuw initiatief van de schippers van de Monnickendamse Bruine Vloot zo net voor Pasen. Nu ook de Vlootdagen dit jaar geen doorgang vinden, heeft een aantal van hen besloten om het over een andere boeg te gooien. Mast eraf en de binnenvaart in. Arnold Schmeinck van de Zuiderzee legt het in een interviewtje uit.

Op dit moment biedt de samenwerking van 13 klassieke zeilschepen de mogelijkheid om met een gezelschap te zeilen op het Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee. Vanaf dit zomerseizoen gaat een deel van de schepen van de vloot verder zonder mast om ook tochten op het vaarwater tussen Broek in Waterland, Zuiderwoude, Ilpendam en Overleek te kunnen aanbieden.

Er is deze winter veelvuldig overleg geweest met de gemeente Waterland om de mogelijkheden te bespreken en oplossingen te vinden voor een aantal uitdagingen. De Zeilvloot Monnickendam is verheugd te kunnen melden dat deze gesprekken goed zijn verlopen en de gemeente het plan van de schippers van harte steunt.

Om de schepen toegang te kunnen verlenen tot de soms smalle of ondiepe doorgangen, zullen de komende maanden op enkele knelpunten baggerwerkzaamheden uitgevoerd worden. Ook zal een aantal lage bruggen opgehoogd worden om de imposante klippers en tjalken doorgang te kunnen verlenen.

Er zijn inmiddels contacten gelegd met grote touroperators om de attractie in hun route Zaanse schans – Bollenstreek op te nemen. De verwachte toestroom van toeristen is gunstig voor de schippers, maar ook lokale horeca zal hier de vruchten van plukken.

Zodra de eerste boot uitvaart neemt PIM een kijkje om hier wat beelden van te maken. Ook zeehond Skippy ziet het helemaal zitten. Voor meer informatie zie de Facebookpagina van Zeilvloot Monnickendam. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services