Het kloppend hart van Waterland
Live

Woningen Hoogkamplaan Marken behouden voor jongeren

Gepubliceerd: Dinsdag 03 november 2020 13:15

Woningen Hoogkamplaan Marken behouden voor jongeren

Foto: PIeter Pereboom

Aan de Hoogkamplaan op Marken staan 15 kleine woningen die in het verleden behoorden bij het verzorgingshuis ‘Voor Anker’. In 2013 is eigenaar Woonzorg Nederland deze woningen op aangeven van de gemeente Waterland gaan verhuren aan Marker jongeren. Deze verhuur vond plaats op basis van de Leegstandswet. Hierin geldt een maximale verhuurperiode van 7 jaar.

In oktober 2020 liep deze maximale periode af. Verlenging was niet mogelijk, waardoor de situatie dreigde te ontstaan dat de jongeren die er wonen op straat zouden komen te staan. Portefeuillehouder Jelle Kaars heeft zich tot het uiterste ingespannen om dit te voorkomen en is daarom in onderhandeling gegaan met Woonzorg Nederland. De uitkomst hiervan is dat de gemeente Waterland nu huurder van het complex is geworden. Door deze stap kan de verhuur worden voortgezet. Met Woonzorg lopen gesprekken om tot aankoop over te gaan.

Jelle Kaars: ‘Het college en de raad waren en zijn van mening dat moest worden voorkomen dat de Marker jongeren de woningen zouden moeten verlaten. Ik ben erg blij dat we als gemeente Waterland dit ongewenste scenario door het overnemen van de huur hebben kunnen voorkomen. Met Woonzorg loopt overleg om tot aankoop van de woningen over te gaan’.

Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services