Het kloppend hart van Waterland
Live

WonenPlus verrast honderden ouderen met bloemenactie

Gepubliceerd: Zaterdag 25 april 2020 12:20

WonenPlus verrast honderden ouderen met bloemenactie

Laat duizend bloemen bloeien. Misschien waren het er geen duizend, maar honderden abonnees van RSWP WonenPlus Waterland werden donderdag en vrijdag 23 en 24 april verrast met een prachtige orchidee. De bloemen werden persoonlijk aan huis bezorgd door om en nabij 25 vrijwilligers, die aangesloten zijn bij WonenPlus.

De reacties van de ontvangers waren hartverwarmend. Die varieerden van ‘Ach wat aardig, ik houd ook zo van orchideeën’ tot ‘Wat zegt u? WonenPlus? Ah die organisatie heb ik zo hoog zitten, ze zijn echt goed voor mij.’ Bij de orchidee kregen de Waterlandse ouderen ook een ‘Hart onder de riem’-puzzelkaartje, waarmee zij een VVV-geschenkbon kunnen winnen.

RSWP WonenPlus zette de verrassingsactie op touw om zijn abonnees in deze moeilijke en onzekere tijd een hart onder de riem te steken. Consulent Erica Visser van RSWP Waterland verzorgde het leeuwendeel van de bloemenactie. Zij legde ook het contact met de kweker die de bloemen leverde, die op die manier ook weer wat rooskleuriger cijfers in zijn boekhouding kon noteren.

De bloemen werden verspreid via het kantoor van RSWP Waterland aan de Hermanus Reyntjeslaan 2 in Monnickendam, waar Omroep PIM donderdag WonenPlus-consulent Channa de Vries sprak, die samen met haar dochter Mila aan elk vrijwilliger het juiste aantal bloemen en een adreslijst toebedeelde. Sommigen van hen brachten er zeven rond, andere dertien. Per persoon kwam het gemiddelde op tien orchideeën uit, wat het totaal brengt op 350 fleurige gezichten van ontvangers.

Vrijwilligers kregen latex handschoenen mee ter bescherming en hielden bij het bezorgen de veilige 1,5 meter afstand in acht.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services