Het kloppend hart van Waterland
Live

Wisseling van de wacht in het bestuur van Stichting Promotie Waterland

Gepubliceerd: Maandag 16 december 2019 21:40

Wisseling van de wacht in het bestuur van Stichting Promotie Waterland

Foto: Stichting Promotie Waterland

Stichting Promotie Waterland (SPW) gaat afscheid nemen van haar voorzitter Nard Jansen, die per 1 januari de figuurlijke voorzittershamer overdraagt aan Han Bolluyt. Ook Simon Westerneng draagt zijn functie van penningmeester over.

 Nard was 10 jaar geleden één van de grondleggers van Stichting Promotie Waterland. Na wat hindernissen besloot de gemeenteraad in 2010 om – naast de ondersteuning van regionale promotie – ook de Waterlandse promotie te subsidiëren. Dat was een goede basis om Stichting Promotie Waterland met een flink aantal enthousiastelingen op te richten. Gezien zijn betrokkenheid bij de ondernemers in de binnenstad en ’t Spil in Monnickendam was Simon Westerneng vanaf het begin ook de penningmeester. In 2010 kwam ook de ondersteuning van de Algemene Woningbouw Vereniging Monnickendam (inmiddels ter ziele) en vele lokale ondernemers van de grond, zodat het tolhuisje aan de Middendam in Monnickendam kon worden verbouwd en worden ingericht als VVV-agentschap. In april 2011 was de feestelijke opening en in de afgelopen jaren zijn vele tienduizenden nationale en internationale bezoekers aan Waterland aan relevante informatie geholpen en doorverwezen naar de juiste ondernemers en locaties. 


Terugblik
Nard en Simon kijken terug op een mooie periode, waarin SPW door inzet van velen is gegroeid naar een stevige organisatie met ca. 80 vrijwilligers. Een stichting met een stevig fundament die bovendien een vaste waarde is geworden voor ondernemers en de organisatoren van talloze mooie evenementen in Waterland. Belangrijke mijlpalen in het bestaan van SPW waren de introductie van de succesvolle Waterlandbon en de opening van een VVV-agentschap aan de haven op Marken in 2015. Nu zijn pensionering een feit is, wil Nard meer tijd voor de andere kant van de promotie: zelf de toerist uithangen. Simon is al geruime tijd met pensioen, maar gaat het voor wat betreft zijn vrijwilligerswerk rustiger aan doen. 


Opvolging
In Han Bolluyt heeft SPW een waardige opvolger gevonden. Han is al 24 jaar woonachtig in Monnickendam en sinds een paar jaar gepensioneerd. In zijn werkzame leven was hij jarenlang in dienst van Eurolines Nederland B.V., de bekende busmaatschappij met buslijndiensten naar de grote Europese steden. Vanaf 1998 deed hij dat als directeur Operations. Han is dus bekend met het toerisme en ziet daarbij volop uitdaging in de rol van voorzitter van SPW. Want al lijkt alles op rolletjes te lopen, de veranderingen in het toerisme van vandaag en morgen maken dat ook SPW zal moeten mee veranderen. Samen met de overige bestuursleden en de vele vrijwilligers wil hij zich daar graag voor inzetten. Van het penningmeesterschap wordt het ‘technische deel’ uitbesteed en de overige taken verdeeld onder de bestuursleden. Met deze wisseling van de wacht is het voortbestaan van SPW op bestuurlijk niveau gewaarborgd.

 

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services