Het kloppend hart van Waterland
Live

Willem Slot van Van Geemen winnaar Waterlandse Ondernemer 2017

Gepubliceerd: Woensdag 10 januari 2018 17:41

Willem Slot van Van Geemen winnaar Waterlandse Ondernemer 2017

Ook over 2017 is de Waterlandse Ondernemer van het Jaar gekozen. Na een voordracht- en stemronde en een bezoek van de jury is de Waterlandse Ondernemer van het jaar 2017 op de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Waterland op vrijdag 5 januari bekend gemaakt. In de onderlinge strijd tussen Wiebe Willig van Henri Willig Kaas, Cor en Gideon Roos van Leguit+Roos en Willem slot van Van Geemen, ging Willem Slot er met de winst vandoor.

Van 20 november tot 7 december 2017 konden ondernemers worden voorgedragen, die volgens de voordrager de titel van ‘Waterlandse Ondernemer van het jaar 2017’ verdienden. Ruim 70 voordrachten kwamen voort uit deze voordrachtronde. Hieruit werden door de jury de genomineerden benoemd.

Stemmen
Van 10 tot 22 december kon vervolgens gestemd worden. Dat kon online via ovwaterland.nl, maar ook op de Midwintermarkt op 17 december. De ondernemers deden er daar zelf alles aan om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen, waardoor er een gezonde concurrentiestrijd losbarstte. In totaal kwamen er 1035 stemmen via de website binnen en 562 via de midwintermarkt. Een nieuw record, want er werd 15% meer gestemd dan in 2016.

Jurybezoeken
In de tussenliggende tijd werd door de jury een bezoek aan de ondernemers gebracht. Zonder uitzondering presteerden alle ondernemers bovengemiddeld op de jurybeoordelingen, als het gaat om werkgelegenheid, naamsbekendheid, innovatie, duurzaamheid, milieu, sociaal karakter, scholing en de bijdrage aan ondernemend Waterland. Ondanks de nek-aan-nek race koos de jury, mede geleid door het stemgedrag, voor Willem Slot van Van Geemen als winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2017.

Winnaar
In het juryrapport concludeert de jury dat Willem Slot een ondernemer is die er in alle opzichten voor gaat. Voor de beste resultaten, voor de hoogste normeringen, voor langdurige klantrelaties en recentelijk voor de winst, door zijn fanatieke voorbereiding en acties tijdens de Midwintermarkt om stemmen te winnen. Maar bovenaan zijn prioriteitenlijst staan mensen. Of dat nu medewerkers zijn of mensen van verenigingen en stichtingen die een beroep op hem doen. En die persoonlijke manier van ondernemen, gebaseerd op het vertrouwen in de mensheid, maakt dat de jury én het publiek dit jaar kiezen voor de mens Willem Slot als ondernemer van het jaar 2017!

Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari 2018 was ook aandacht voor de Waterlandse ondernemer van het jaar en is hem een beeldje uitgereikt.

Bron: Ondernemersvereniging Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services