Het kloppend hart van Waterland
Live

Willem Drees-penning voor Cees Kaars

Gepubliceerd: Zaterdag 23 november 2019 20:25

Willem Drees-penning voor Cees Kaars

Foto: Pieter Pereboom

Cees Kaars uit Marken is al 65 jaar onafgebroken lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). In goede en slechte tijden. De PvdA eert zoveel jaren trouw lidmaatschap met de Willem Drees-penning. De 87-jarige Kaars ontving zaterdag deze uiting van waardering uit handen van Beate Janssen van Raay in verpleeghuis 'Swaensborch'.

De zoon van Cees, Alexander Kaars (duoraadslid in de gemeente Waterland) heeft onderstaande voorgedragen afgelopen zaterdag:

"Dit is niet zomaar een penning. Het is geen penning voor zoveel jaar lidmaatschap van een vereniging of tijdschrift of zoveel jaar voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben, al is dit op zich ook wel een knappe prestatie. Je inzetten voor de maatschappij is toch ander koek. Je krijgt dan te maken met verzet en boze reacties. Maar dit is een penning voor de waardering voor je actieve inzet voor de PvdA, waarin je de Sociale en Democratische waarden van de PvdA hebt nagestreefd. Cees schreef columns voor de Marker Krant, een berucht tijdschrift van de PvdA afdeling Marken.

Deze penning is ook een waardering voor je inzet voor Marken. Cees heeft tijdens zijn actieve PvdA periode als fractielid en raadslid aan de basis gestaan van vele fundamenten op Marken, waarvan veel Markers ook nog op dit moment gebruik maken. Hij deed dit natuurlijk niet alleen.

Zo heeft hij meegewerkt aan de realisatie van een nieuwe school met een gymzaal geschikt voor zaalsporten. Helaas is dit laatste niet gelukt.

Mijn vader heeft meegewerkt aan de realisatie van “Het Trefpunt” en zich actief ingezet voor een openbare bibliotheek. Gelukkig is dit wel gelukt.

Ook heeft hij zich ingezet voor de oude voetbalkantine en ook het huidige sportcomplex. Dit niet alleen vanachter de vergadertafel, maar ook door de mouwen op te stropen. Van de Sportvereniging Marken is hij ook een aantal jaren voorzitter geweest.

Ondanks dat Ta Hervormd gedoopt was, zette hij zich ook in voor de realisatie van de huidige gereformeerde Patmoskerk. Voor de financiering van deze kerk bakte hij meerdere jaren belangeloos oliebollen op oudejaarsdag, waarbij de opbrengst volledig ten gunste kwam voor de bouw van deze kerk.

Ook in zijn werk was hij sociaal betrokken, hij was daarvoor jaren OR lid, bij AKZO. En of dat alles nog niet genoeg was is hij ook nog voorzitter van de 'Marker Postduivenvereniging 'Door Vriendschap Sterk' geweest. Dit alles was natuurlijk alleen mogelijk door de steun van zijn vrouw, moeder van zes kinderen. Eigenlijk verdient ook zij een lintje!"

Tekt en foto's; Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services