Het kloppend hart van Waterland
Live

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Waterland?

Gepubliceerd: Donderdag 23 maart 2023 11:51

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Waterland?

Foto: Gemeente Waterland

Gemeente Waterland is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Burgemeester Marian van der Weele gaat daarom op bezoek bij alle groepen zeven van de Waterlandse basisscholen.

De afgelopen weken heeft een aantal scholen al een bezoek van de burgemeester gehad. De burgemeester had een mooie presentatie voorbereid en ging met de kinderen in gesprek over de functie van kinderburgemeester. Zij beantwoordde allerlei vragen en hoopt natuurlijk dat er al kinderen enthousiast zijn geworden voor de functie.

Waarom een kinderburgemeester?
Een kinderburgemeester is waardevol wanneer het college van burgemeester en wethouders besluiten maakt over onderwerpen die kinderen aangaan. Denk aan pesten, meer bewegen, een plek om te spelen en een schone en veilige omgeving. Hoog tijd dus voor een nieuwe kinderburgemeester voor gemeente Waterland.

Marian van der Weele: “Een kinderburgemeester is belangrijk voor onze gemeente. Hij of zij vertegenwoordigt de jeugd van Waterland, zodat de gemeente weet wat er speelt onder kinderen en wat zij echt belangrijk vinden in hun buurt en op school. Daarnaast krijgen kinderen door het kinderburgemeesterschap een sterkere band met de gemeente en de Waterlandse samenleving.”

Wat doet de kinderburgemeester?
De kinderburgemeester is ruim een jaar lang actief in gemeente Waterland. Hij/zij maakt onderwerpen bespreekbaar bij de gemeente die voor haar/hem en andere kinderen belangrijk zijn.

De kinderburgemeester heeft bovendien een belangrijke rol bij verschillende activiteiten en gebeurtenissen in de gemeente. De kinderburgemeester is samen met burgemeester Van der Weele natuurlijk ook aanwezig bij de intocht van Sinterklaas, opent de Koningsspelen en de festiviteiten rondom de Slag op de Zuiderzee.

Solliciteren

Alle basisscholen in Waterland zijn gevraagd mee te doen en middels eigen verkiezingen één kandidaat als kinderburgemeester af te vaardigen. Leerlingen kunnen zich tot uiterlijk 31 maart 2023 verkiesbaar stellen via hun eigen school. Zij moeten hiervoor wel toestemming krijgen van hun ouder(s)/verzorger(s). Daarnaast is het van belang dat het kind binnen de gemeente Waterland woont en in groep 7 op de basisschool zit. De gekozen kinderburgemeester gaat van april 2023 tot juni 2024 aan de slag. Uit alle aanmeldingen worden er drie kinderen geselecteerd die op sollicitatiegesprek mogen komen, waarna de kinderburgemeester wordt gekozen. Tijdens de Koningsspelen wordt de kinderburgemeester op de eigen school officieel geïnstalleerd.


Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services