Het kloppend hart van Waterland
Live

Wethouder viert op De Gouwzeeschool de Dag van de Leraar

Gepubliceerd: Maandag 12 oktober 2020 14:39

Wethouder viert op De Gouwzeeschool de Dag van de Leraar

Foto: Omroep PIM

Op 5 oktober is het de Internationale Dag van de Leraar. Wethouder van Onderwijs (naast andere portefeuilles) Bas ten Have en Kinderburgemeester Bibi Meister kwamen in het kader daarvan op bezoek bij de Gouwzeeschool. Directeur Mariëlle Everaars ontving de gasten en nam de traktatie van de wethouder in ontvangst. Hij had voor alle leerkrachten een bakje gemengd fruit mee genomen, dat ook op de andere scholen is uitgedeeld.

De wethouder heeft veel waardering voor de leraren, vertelde hij tegen de leerlingen van groep 7 en 8 en hun leerkrachten buiten op schoolplein. "School is heel belangrijk en de discipline die je in je latere leven nodig hebt om te bereiken wat je wil, leer je van de juf en meester". Bibi ging met twee meisjes van de leerlingenraad van De Gouwzeeschool in gesprek. Ze vertelden wat ze zoal doen in de leerlingenraad. Hierna deden groepen 7 en 8 een dansje dat ze van te voren ingestudeerd hadden.

Juf Anoek Bogaard gaf aan dat er misschien ook nog wel een Leerlingendag komt, maar voor haar is het elke dag al feest met de kinderen om zich heen. Op de vraag hoe het met lezen gaat, nu steeds in het nieuws is dat de kinderen niet goed kunnen lezen, zei ze dat hier het niveau goed op peil is.

Hierna gingen de kinderen weer vrolijk naar binnen en bleek later dat het precies alleen toen droog was gebleven op deze dag. Dat moment hebben de leerkrachten (én de leerlingen) ook wel verdiend.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services