Het kloppend hart van Waterland
Live

Wethouder Van der Hoeven dient toch per 7 september ontslag in

Gepubliceerd: Vrijdag 22 september 2017 17:45

Wethouder Van der Hoeven dient toch per 7 september ontslag in

Foto: Omroep PIM

Onder druk van de gemeenteraad en na een gesprek met burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon heeft voormalig wethouder Van der Hoeven toch per 7 september zijn ontslag ingediend bij de gemeente Waterland.

Aan het begin van de extra raadsvergadering over de plannen omtrent bedrijventerrein Galgeriet in Monnickendam op donderdag 7 september neemt de wethouder als eerste het woord. Hij geeft aan dat er een vormfout is gemaakt bij het verlenen van de vergunning aan Hoorne Vastgoed voor een tijdelijke supermarkt en bierbrouwerij op het Galgeriet. De vormfout had betrekking op het niet afgeven van een verklaring van geen bezwaar door Gedeputeerde Staten (GS). Daarop gaf wethouder Van der Hoeven aan als verantwoordelijk wethouder op te stappen.

In de daarop volgende raadsvergadering bleek dat wethouder Van der Hoeven in zijn ontslagbrief had laten weten per 1 oktober zijn ontslag in te dienen. Dit tot verbazing van zowel de raadsleden als de burgemeester. De burgemeester gaf in de vergadering aan dat nog juridisch zou worden gekeken naar het ontslag van de wethouder. Woordvoerster Els van Loenen van de gemeente Waterland laat nu weten dat na een gesprek tussen de burgemeester en de voormalig wethouder de ontslagdatum alsnog ’gerectificeerd is naar 7 september’.

CDA Waterland heeft Jelle Kaars, sinds 2006 lid van de raad van Waterland, aangedragen als nieuwe wethouder. Het ligt in de bedoeling om zijn benoeming en installatie te doen plaatsvinden in een korte extra raadsvergadering op 5 oktober a.s. In die vergadering zullen ook Simone Boogaard en Nico Oussoren als raadslid van het CDA Waterland worden geïnstalleerd.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services