Het kloppend hart van Waterland
Live

Werken voor Elkaar continueert inspirerende activiteiten in zomer

Gepubliceerd: Dinsdag 16 juni 2020 13:14

Werken voor Elkaar continueert inspirerende activiteiten in zomer

Foto: Stichting Werken Voor Elkaar

Na maanden met uitsluitend digitale workshops en ontmoetingen heeft Werken voor Elkaar haar reguliere Netwerkcafés vandaag herstart in Amsterdam. Omdat niet iedereen terecht kan bij een Netwerkcafé op locatie, worden ook de Netwerkcafé Online-activiteiten gedurende de zomer voortgezet. Tevens is onlangs parallel de eerste online Werkestafette begonnen, een motiverend en praktisch werkbemiddelingsprogramma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk.

Werken voor Elkaar inspireert en verbindt werkzoekende vijftigplussers om meer te halen uit hun vakkennis en hun beroeps- en levenservaring. Voordat de coronacrisis uitbrak, ontmoetten zij elkaar in Netwerkcafés op locatie, waar zij met hulp van experts werkten aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan hun ondernemende en werkzoekvaardigheden. Met de versoepeling van de coronamaatregelen gaat Werken voor Elkaar nu langzaam over tot de herstart van deze reguliere Netwerkcafés. Het eerste café op locatie opende vandaag in Amsterdam zijn deuren.

“In verband met de coronacrisis zijn onze maandelijkse Netwerkcafés op locatie voorlopig kleinschaliger,” vertelt Erik Lambooy, een van de oprichters van Werken voor Elkaar. “Daarom gaan wij ook in de zomer door met Netwerkcafé Online, digitale workshops en ontmoetingen die wij eind maart startten als tijdelijke vervanging van de Netwerkcafés op locatie.” Aan het brede en gevarieerde programma van Netwerkcafé Online, waarin experts hun kennis, bevlogenheid en ervaring delen, nemen wekelijks maar liefst 1000 mensen uit het hele land deel, die de activiteiten gemiddeld met een 8,1 beoordelen!

Onlangs startte ook de tweeëntwintigste Werkestafette geheel online. Net als de Werkestafettes op locatie biedt deze online variant een praktisch en inspirerend programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. Van de deelnemers aan eerdere Werkestafettes vond 70% binnen een half jaar betaald werk in een baan of bij een opdrachtgever.

Informatie over de Werkestafette en het Netwerkcafé-programma, zowel van het fysieke als van het online café, staat op WerkenvoorElkaar.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Deelname aan de Netwerkcafés is gratis en staat open voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en verbinding om juist in deze tijd het perspectief op de toekomst niet uit het oog te verliezen.

 

Bron: Stichting Werken voor Elkaar

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services