Het kloppend hart van Waterland
Live

Wederom oergezellige Kerstmarkt in Ilpendam

Gepubliceerd: Maandag 23 december 2019 21:05

Wederom oergezellige Kerstmarkt in Ilpendam

Foto: Omroep PIM

Al meer dan 20 jaar wordt er in Ilpendam elk jaar een Kerstmarkt georganiseerd. De organisatie mag dan al enkele jaren in andere handen zijn, maar het resultaat is elk jaar hetzelfde: een oergezellige Kerstmarkt op het Dorpsplein van Ilpendam!

De Kerstmarkt in Ilpendam mag inmiddels wel een begrip genoemd worden, want elk jaar weer loopt Ilpendam massaal uit voor de oergezellige markt. Geen winterse temperaturen van rond het vriespunt, geen ijs, en ook geen sneeuw maar toch was het Dorpsplein in Ilpendam volledig in een prachtige winterse Kerstsfeer gehuld.

Om 16:00 uur ging de Kerstmarkt van start en het was gelijk druk op het dorpsplein. Veel bezoekers besloten om vanuit hun werk naar de Kerstmarkt te komen en gezellig rond de vuurkorf de vrijdagmiddag door te brengen. Ook dit jaar stonden de kraampjes weer iets anders opgesteld van het jaar daarvoor, iets dichter op elkaar, en dat zorgde ervoor dat de sfeer op het Dorpsplein alleen maar mooier en warmer werd. Zeker omdat de vaste ingrediënten van de markt behouden bleven. Dus er was glühwein, er waren crêpes, natuurlijk ontbrak ook Martijn niet met zijn broodjes rookworst, en er was weer een chocolaterie. Kortom, er was voor jong en oud wat te beleven.

En als later op de avond enkele Ilpendammer muzikanten wat live muziek ten gehore brengen dan is het kerstplaatje compleet. We verheugen ons nu al op de Ilpendamse Kerstmarkt-editie van 2020!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services